- fristelser for små (og store)
Svigerdattera vår, Monica, har vært gjesteblogger her et par ganger - og hun tester stadig ut noe godt. Nå i sommer har det bl.a. gått i småis med ulike smaker. I og med at hun er gift med sønnen vår som har så mange allergier, og hun selv ikke tåler melk, er det jo noen utfordringer i kostholdet.
Da var her sist uke, hadde de med seg litt bringebær heim, og da brukte hun noe av dette til å lage ispinner med bringebærsmak.
Vi har plukka over 30 kg bringebær i hagen vår i sommer - og da er det greit å kunne dele med seg litt. Miriam har også plukka. Denne gangen ble det faktisk noen bær i bøtta også. Ellers havna det meste rett i magen....
I dag deler Monica oppskrift på to typer bringebæris, en med tropisk juice og en med kokosmelk.
Vær så god, Monica:
_____________________________________________________________________
BRINGEBÆRIS MED TROPISK JUICE
Denne isen ligner litt på sorbèt, og ble superfrisk og god. Mengde melis må reguleres etter hvor søte bringebærene er
Til 6 pinneis trenger du:
* 200g bringebær
* 1,5 dl tropisk juice
* 1 ss melis
* 1 ts vaniljesukker
* Miks alt sammen i en blender, og fordel i formene.
* Sett i fryseren over natta eller i minst 6 timer.
* Jeg smelta litt kokesjokolade, duppet tuppen av isen i den og rulla i strø for pyntens del.
* Frys igjen til sjokoladen har stiv
_____________________________________________________________________
BRINGEBÆRIS MED KOKOSMELK
Jeg ville lage bringebærisen melkefri, og prøvde derfor med kokosmelk. Kokosmelka gir mer fylde enn å bruke fruktjuice, men smaken blir likevel frisk og syrlig.
Til 10 småis trenger du:
* 200 g bringebær
* 3 dl kokosmelk (med fett)
* 1 ts vaniljesukker
* Pisk opp kokosmelka slik at den feite kokoskremen blander seg med melka.
* Mos bringebærene lett med en gaffel og bland dem inn i kokosmelka sammen med vaniljesukkeret. * Fordel i former og frys i minst 6 timer.
* Også her har jeg duppet isen i sjokolade og rullet i kakestrø.
_____________________________________________________________________
To typer deilig bringebæris: NYT!
Besøk gjerne Monicas blogg: Monicas liv
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com