Da vi var på harrytur i Sverige tidligere i sommer, kjøpte vi med en stor boks mascarponeost som jeg tenkte å bruke da vi feira 125-årsdag i august. Osten ble imidlertid bortglemt og gjenfunnet her om dagen. Så da har vi jo testet ut mascarponekrem i kveld...
Kremen er jo ikke egnet for dem som ikke tåler melk, med den er gluten- og soyafri. Noen tåler også litt ost, så da kan kanskje kremen brukes. Det er veldig mange ulike oppskrifter ute på nettet: med- og uten fløte, med- og uten lime/sitron, med- og uten vaniljesukker/vaniljestang, med - og uten melis... MEN her er de to typene jeg endte opp med:
Mascarponekrem med fløte:
250 g mascarponeost
1,5 dl fløte
2 ss sukker
4 ts vaniljesukker, gjerne med ekte vanilje, eller vaniljestang
3-4 ts sitronsaft
Pisk opp osten litt. Pisk fløten med sukker og vaniljesukker, men ikke helt stiv. Bland dette sammen og smak til med sitronsaft.
Mascarponekrem uten fløte:
250 g mascarponeost
3/4 dl melis
4 ts vaniljesukker, gjerne med ekte vanilje, eller vaniljestang
3-4 ts sitronsaft
Pisk sammen osten med melis og vaniljesukker. Smak til med sitronsaft.
Smakspanelet har testet begge kremene - og dommen har falt: den uten fløte syns vi var best :-)
Jeg tror kanskje at kremen passer bedre på ei kake enn til fruktsalat. Personlig liker jeg nok bedre vaniljeyoghurt/vaniljesaus til fruktsalat, men her er det jo smak og behag.I alle fall er osten omsider testet - og boksen er tom!
Fortsatt god helg!!!
Elsker denne kremen, så takk for oppskrift. Skal helt klart prøves i nærmeste fremtid.
SvarSlett...det er jo så mange ulike oppskrifter, så jeg måtte bare prøve meg fram - og da ble det disse to utgavene...
Slett.... Bringer minner! Jeg hadde jo dillet på slik krem en periode!
SvarSlett