lørdag 7. februar 2015

Stekte tortillaruller

I forrige innlegg var det tips og oppskrift på tortillalefser som bunn på pizza (innlegget finner du her). I og med at vi ikke brukte alle lefsene, hadde vi noen igjen som vi måtte bruke opp. Jeg har tidligere lagd quesadillas, som kan ligne litt på disse, men nå rullet jeg altså sammen én og én lefse, delte dem i to og stekte i biter. 

Når det gjelder fyll/ingredienser, er det bare å ta hva du har. Jeg lagde tre forskjellige typer og brukte dette: 
tortillalefser til bunn
crème fraîche
Soft spesial
ost
kokt skinke (løvtynn)
spekeskinke
basilikum
salt/pepper
hermetisk mais
raspet squash
rødløk

Jeg brukte "vanlige" lefser fra First price, men det finnes også flere typer glutenfrie tortillalefser. Vi bruker de som er fra ICA da de også er uten soya (de smakte forøvrig veldig godt som pizzabunn). 

Alternativ 1
Alternativ 1: med ost
* Ha på smør eller crème fraîche
* Legg på spekeskinke, rødløk og mais
* Legg så på osteskiver eller raspa ost 
* Rull sammen og del i to

Alternativ 2
Alternativ 2: uten ost, men med crème fraîche
(NB! det finnes laktosefri kesam/rømme som kan brukes om du tåler det)
* Smør på crème fraîche
* Ha på krydder og mais
* Legg på kokt skinke 
* Rull sammen og del i to

Alternativ 3
Alternativ 3: uten melkeprodukt
* Ha smør på lefsene
* Legg på raspet squash, rød løk og mais
* Ha på krydder
* Legg så på spekeskinke
* Rull sammen og del i to

* Klar til steiking! Fra venstre: alternativ 1, 2 og 3

* Ha olje eller smør i panna og steik tortillarullene på begge sider
* Om du ønsker mer krydder på, kan du ha på f. eks. paprika, blandingskrydder eller pizzakrydder

* Server!

--------------
Om du tåler melkeprodukt, smaker det godt med litt rømme til. 
Det finnes også laktosefri rømme, og jeg syns kanskje den er bedre enn den "vanlige". 

Som nevnt over, er det bare å ta det du har i skap og skuffer. Dette er en grei rett for å bruke opp rester, da det ikke skal så mye fyll til på hver lefse. 

Du bør nok beregne et par lefser til hver, alt etter hvor store lefsene er - og hvor sulten du/dere er. 

Ha ei god helg!








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com