fredag 5. oktober 2012

"Kinamat"

(NB! Denne retten er med soya, men kan lages glutenfri)
Hvis jeg skal spise på kinarestaurant, velger jeg omtrent alltid Biff Chop Suey. Det syns jeg er helt topp "kinamat". MEN det går an å lage god "kinamat" selv også. 

Personlig syns jeg biffkjøtt (storfe) er best i slik mat, men i dag var det svinekjøtt jeg fant i fryseren, så da ble det altså svin.

Det som er kjekt med slik mat, er at det er raskt å lage. Det tar ikke stort mer enn et kvarter fra en setter i gang å steike kjøttet før den er klar (men husk å ta fram kjøttet litt før), i alle fall hvis en bruker frosne grønnsaker. En må selvsagt også beregne tid til å koke f. eks. ris.  
Denne oppskriften er til 2 personer: 

250-300 g kjøtt
1 liten løk
ca. 3 dl vann
2-3 ss soyasaus (NB: finnes typer uten gluten)
salt/pepper (NB. husk at sausen er salt...)
1 ts sukker
250-300 g wokgrønnsaker 
jevning av: 1/2 dl kaldt vann og 2-3 ss maizena
Steik kjøttet. Ha i løken mot slutten og la den bli myk, ikke brun.
Ha i grønnsakene og la den surre med et minutt eller to.
Tilsett vann og soyasaus. Det finnes flere typer glutenfri soyasaus som kan brukes, så velg det du tåler om du ikke kan ha gluten. La sausen småkoke et par minutter hvis ikke kjøttet er mørt nok. Rør sammen jevningen, tilsett den og la det hele småkoke 1-2 minutter. Smak til med salt/pepper og sukker. 
Server gjerne med jasminris, eller annen "kleberis".

God helg!

4 kommentarer:

 1. Nam nam, denne må jeg prøve!

  SvarSlett
  Svar
  1. "Kinamat" er alltid godt (spiste det senest på Island på søndag...)

   Slett
 2. Hva kan man bruke dersom man ikke har maizena tilgjengelig?

  SvarSlett
 3. Du kan bruke glutenfritt mel (lage jevning), men det vil da bli gråere saus. Kan hende potetmel går. Aldri prøvd det i slik mat, men vil tro det funker....

  SvarSlett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com