fredag 20. januar 2012

Kjekk å ha: en mamma som har blogg :-)

Sjokoladepudding og vaniljesaus (Freia)

"Trenger ikke du sjokoladepudding og vaniljesaus til bloggen din?" spurte allergikeren, Simon, i ettermiddag. Med spilleoppdrag på konfirmasjonsleir i helga, og ikke fått tid til å lage desserten selv, så kom spørsmålet til mamma... OG som mødre flest: hva gjør en vel ikke for ungene?

Så da ble det koking av dessert i kveld. Nå er jo dessertutvalget noe begrenset når en er allergisk for så mye, men sjokoladepudding og vaniljesaus er en favoritt.

Vi bruker Freia sine poser og koker dem med en blanding av vann, risdrikk og erlet. Risdrikk har litt spesiell smak, så noen ganger har vi faktisk bare brukt vann og erlet - og det har også fungert greit. Nå har vi ikke fått tak i erlet på ei stund, så da er det greit å ha frosne "terninger" i fryseren (frys i isbit-poser/ isbit-beger).

I dag brukte jeg denne blandingen:

Sjokoladepudding:
1 pose Freia sjokoladepudding som blandes ut i 1 dl vann. Tilsett så 1,5 dl vann, 3,5 dl risdrikk (http://www.utenalt.no/search/label/Produkter) og 1,5 del erlet (7-8 frosne "terninger"). Kok etter bruksanvisningen på pakken.

Sjokoladepuddingen kan inneholde spor av melk, men heldigvis har Simon stort sett tålt disse "spor av"-produktene.

Vaniljesaus: 
1 pk vaniljesaus, 2 ss sukker, 1,5 dl vann, 2 dl risdrikk og ca 1 dl erlet (4-5 "terninger"). Kokes etter anvisningen på pakken.

PS. For å unngå snerk: strø på litt sukker.PS! Fruktsalat i går, sjokoladepudding i dag... Vi spiser ikke dessert hver dag, altså :-)

Ha en god kveld fortsatt!

1 kommentar:

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com