fredag 21. oktober 2016

Eplekake

På bloggen har jeg flere oppskrifter på eplekake/eplepai (se etikettene på høyre side - eller bruk søkefeltet). Denne gangen får du en oppskrift på en tradisjonell eplekake, en oppskrift som jeg har hentet fra min gamle oppskriftsbok. 
Hjemme lagde vi alltid denne kaka i rund form, men jeg syns det er praktisk med langpanne. Da blri det greie stykker å skjære opp og fryse ned. 

Oppskrifta her er uten gluten, melk, soya og nøtter. Du kan bytte ut Soft spesial med annen margarin/smør og det glutenfrie melet med hvetemel om du ikke trenger å lage den allergivennlig. Er du glad i nøtter/mandler, kan du selvsagt hakke litt av det og ha på. 

Jeg lagde to utgaver og stekte dem samtidig - og nå har jeg altså både gluten/melkefri og "vanlig" eplekake i fryseren. Kjekt å ha på lur. 

Eplekake (liten langpanne)
200 g Soft Spesial
200 g sukker
250 g Semper fin mix
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
3 små (2 store) egg
5-6 ss eplejuice (eller melk som tåles)
---------
3-4 epler
sukker/kanel/perlesukker
---------
175 grader i ca 3/4 -1 time


Rør smør og sukker hvitt
Ha i ett og ett egg og rør litt mellom hvert
Bland det tørre og tilsett dette, vekselsvis med juice (melk)
Legg det meste av røren i en liten langpanne, kledt med bakepapir
Del eplene i båter eller biter og legg dem oppå røra
(Eplene trengs ikke å skrelles, det går fint med skall også. På den ene kaka er det litt blanding av epler med og uten skall)
Ha på sukker, kanel og ev. perlesukker
Legg resten av røra i klatter oppå eplene
Klar til steiking: "med alt" og "uten alt"...
Steik kaka i ca 3/4 time ved 175 grader
...og her er de kommet ut av ovnen
Høy og fin!
Avkjøl kaka litt og server den gjerne lunken. med f. eks. is eller vaniljesaus - eller bare "bar"

God helg til dere!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com