fredag 26. juni 2015

Rabarbrasuppe


I fjor fikk vi planta rabarbra i hagen vår. To av røttene hadde vi med fra mitt hjemstad og ei hadde vi med fra hjemgården til mannen min. Det ble ikke den store avlingen i år, men det holdt til litt suppe her om dagen + litt pai i går kveld. Begge delene anbefales!

Vi vaglte å spise suppa kald med krem (Schlagfix), men vi tjuvsmakte også litt på den da den varm. 

Rabarbraen bør høstes før St.hans. så hvis du ikke har gjort det, så kan det være lurt å få gjort det. Den er fin å fryses - og den er blant annet veldig god å blande i saft sammen med f. eks. rips og solbær. 

Rabarbrasuppe
1 l vann
ca. 1 dl sukker
3-400 g rabarbra
jevning: 1/2 dl vann + 2 ss potetmel

* Skyll rabarbraen og skjær den i biter

* Kok opp vann og sukker
* Tilsett rabarbraen og la det koke til rabarbraen er blitt myk
* Bland kaldt vann og potetmel, tilsett dette mens du rører - og gi suppa et raskt oppkok  
(NB! suppa skal ikke koke med potetmelsjevningen, da blir den seig...)

Vil du spise suppa varm, er det bare å hive innpå nå, men som nevnt, spiste vi den kald med krem 

* Pisk krem du liker/tåler
Vi brukte Schlagfix "kremfløte". Kjempegod krem, kjøpt fra Allergimat i Kristiansand. 
Kremen er ganske søt, så husk å tenke på det hvis du bruker den...

Sommerlig lykke: Kald rabarbrasuppe med krem!
_______

Vi feirer kjærligheten i helga: bryllup for yngstemann. Jeg har ansvaret for kakebordet - og der blir det noe for enhver. For de som som må ha gluten/melkefri mat, blir det: krinalefse, mini-pavlova med hjemmelagd vaniljekrem, brownies (Regal), drømmerull og kransekake. 

Jeg får prøve å få tat noen bilder i helga og vise dere etter hvert. Jeg er i både bryllupsmodus og feriemodus om dagen, så det har ikke vært så mye blogging i det siste. Jeg får se hvor mye jeg får til i sommer. Det er ikke alltid like lett å få lagd innlegg når man ferierer...

God helg til deg og dine 
- og husk: høst rabarabraen om du ikke alt har gjort det :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com