For noen uker siden var det nyåpning på Sønstebøtunet her i Bø, og da flyttet også Bonus helse inn der. Jeg var innom der en tur åpningshelga og kjøpte blant annet med en pakke Cornells melblanding for å prøve den.
Melet er ganske dyrt til vanlig, men innimellom er det tilbud - og det var det da jeg kjøpte det.
Melet er ganske dyrt til vanlig, men innimellom er det tilbud - og det var det da jeg kjøpte det.
Jeg valgt den halvgrove melblandingen, og den er "uten alt":
Innhold: hirseflak, risflak, gresskarkjerner, quinoaflak, amarantmel, quinoamel.
Alle ingrediensene er økologikse.
Produktet er uten gjær, melk, soya, bokhvete, sukker og egg.
Alle ingrediensene er økologikse.
Produktet er uten gjær, melk, soya, bokhvete, sukker og egg.
Jeg prøvde oppskriften på rundstykker som står på pakken. I tillegg til at de er gluten, soya, melk og nøtter, er de også lagd uten gjær. På kafeen Meierismuget i Bø, serverer de Cornells rundstykker, så der er det mulighet for å få deilig glutenfri mat.
Jeg lagde halv porsjon, og fikk 12 små rundstykker:
325 g (1/2 pakke) Cornells halvgrov melblanding
31/4 dl lunkent vann
1 ts halvsalt (jeg brukte maldonsalt)
1/4 dl rapsolje
Bland alt og la det svelle ca 5 minutter. Settes med skje/isskje på steikebrettet. Form dem til passe fasong, ca 2 cm høye. Jeg hadde litt vann på fingrene når jeg gjorde det.
Steikes ved 180-200 grader, gjerne på varmluft. Avkjøles på rist.
Rundstykkene smakte deilig nystekt - og med godt pålegg. Jeg hadde pepperskinke, sjokade og aprikos- og jordbærsyltetøy på dem - og et godt glass appelsijuice til.
Ha ei fin uke :-)
Ha ei fin uke :-)
Hvis rundstykkene blir harde, kan de legges i pose, da mykner de litt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com