søndag 25. november 2012

Cornells rundstykker - rundstykker uten det meste :-)

For noen uker siden var det nyåpning på Sønstebøtunet her i Bø, og da flyttet også Bonus helse inn der. Jeg var innom der en tur åpningshelga og kjøpte blant annet med en pakke Cornells melblanding for å prøve den.
Melet er ganske dyrt til vanlig, men innimellom er det tilbud - og det var det da jeg kjøpte det. 
Jeg valgt den halvgrove melblandingen, og den er "uten alt":  
Innhold: hirseflak, risflak, gresskarkjerner, quinoaflak, amarantmel, quinoamel.
Alle ingrediensene er økologikse. 
Produktet er uten gjær, melk, soya, bokhvete, sukker og egg.

 Jeg prøvde oppskriften på rundstykker som står på pakken. I tillegg til at de er gluten, soya, melk og nøtter, er de også lagd uten gjær. På kafeen Meierismuget i Bø, serverer de Cornells rundstykker, så der er det mulighet for å få deilig glutenfri mat. 

Jeg lagde halv porsjon, og fikk 12 små rundstykker:
325 g (1/2 pakke) Cornells halvgrov melblanding
31/4 dl lunkent vann
1 ts halvsalt (jeg brukte maldonsalt)
1/4 dl rapsolje

Bland alt og la det svelle ca 5 minutter. Settes med skje/isskje på steikebrettet. Form dem til passe fasong, ca 2 cm høye. Jeg hadde litt vann på fingrene når jeg gjorde det. 
Steikes ved 180-200 grader, gjerne på varmluft. Avkjøles på rist. 
 
Rundstykkene smakte deilig nystekt - og med godt pålegg. Jeg hadde pepperskinke, sjokade og aprikos- og jordbærsyltetøy på dem - og et godt glass appelsijuice til.

Ha ei fin uke :-)

Hvis rundstykkene blir harde, kan de legges i pose, da mykner de litt. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com