tirsdag 11. februar 2014

Fargerik fruktsalat

For et par uker siden kjøpte jeg en del frukt på Asiamat her i Bø, og bl.a. kjøpte jeg et stort granateple. Granateple er veldig sunt: 10 ganger mer antioksidanter enn appelsiner og nesten 40 ganger mer enn epler. Du kan lese mer om granateple på Bamas nettside. I og med at jeg aldri hadde prøvd dette før, var jeg veldig spent...

Jeg spiste litt av granateplet - og så ble det liggende noen dager i kjøleskapet. En dag fikk jeg så lyst på fruktsalat, og da fant jeg ut at jeg ville prøve å ha det oppi. Og: det var meget vellykket!

Jeg bruker ofte hermetisk ananas som et utgansgpunkt og så tilsetter jeg det jeg har i huset. Jeg lagde denne fruktsalaten en kveld og tok den med meg på et møte på jobb dagen etter. Jeg brukte bl.a. en boks hermetisk mango, men den ble ganske bløt da den sto til dagen etter, så det dropper jeg neste gang hvis den skal stå til dagen etter. I tillegg farget granateplet de andre ingrediensene, slik at det ble litt rar farge på noe av frukten, så det er nok lurt å vente med å tilsette det til like før servering. 
Fargerik fruktsalat
ananas (hermetisk)
mango (hermetisk)
appelsin
klementiner
kiwi
eple (med skall)
granateple
_____
eventuelt: 
sjokolade, rosiner, nøtter
yoghurt, vaniljesaus, krem, is...

Tøm den hermetiske frukten i en bolle/skål. Del den andre frukten i passe biter og ha den i. Når det gjelder granateplet, fant jeg ut (etter å ha sjekka Bamas nettside) at det beste var å snitte med kniv langs hver "skillevegg". Da var det lett å få ut steinene, som er det eneste som brukes. Vær obs på at det fort kan bli sprut og søl av safta fra granateplet, så ikke kle på deg dine fineste klær.....
Deilig frukt med flotte farger - klar til å blandes.
Bland i vei - og server. 
Jeg syns det smaker godt med rosiner og sjokoladebiter i (liker ikke nøtter). Her kan man velge sjokolade som man tåler. I og med at jeg tåler melk, bruker jeg ofte en blanding av melkesjokolade og hvit sjokolade. Hvis jeg skal ha det melkefritt, bruker jeg COOPS kokesjokolade. 
Om du tåler melk, anbefaler jeg vaniljeyoghurt og vaniljesaus. Hvis du ikke kan ha melkeprodukter, fins det ulike erstatningsprodukter, f. eks. vaniljesaus lagd på havre. Freia vaniljesaus for koking er uten melk/gluten og kan lages med melk som tåles. Fløteerstatninger og is av ulike slag kan også brukes - og selvsagt kan fruktsalaten spises "bar"
Deilig fruktsalat å servere - og ei tom skål å sette bort. 

Kjekt å kunne bruke opp frukta før den ble dårlig. 

Ha en fin - og sunn - kveld/dag videre!


4 kommentarer:

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com