søndag 24. juli 2016

Jordbær/bringebær-kladdkake

Her om dagen satt jeg og lette litt etter sommerkaker på nettet - og da kom jeg over en oppskrift på jordbærkladdkake på "Det søte liv" (du finner oppskrift på kaken her).  


Jeg fant ut at jeg ville prøve denne, og da sønnen vår med familie kom på besøk i dag, stoppa de og kjøpte litt jordbær langs veien - og dermed var det klart for å lage kake. I og med at de fikk baby for 14 dager siden, og svigerdattera vår ikke spiser jordbær nå, lagde jeg halve kaka med jordbær og halve med bringebær (som jeg plukket fra hagen på morran). 

Jeg har selvsagt tilpassa oppskrifta slik at den er "allergivennlig". Den er med egg, men uten gluten, melk, soya og nøtter. 


Jordbær/bringebær-kladdkake:
150 g Soft spesial
2 dl sukker
3 egg
1 ss vaniljesukker
3 dl Semper finmix
---------
ca. 200 g jordbær (delt i to)
ca. 200 g bringebær
---------
melisdryss til pynt
---------
Rund form 24 cm
180 grader i 20-25 minutter

* Smelt smøret
* Pisk egg, sukker og vaniljesukker lett sammen 
(ikke så mye at det blir eggedosis)
* Bland i smeltet smør og finmix vekselsvis 
(greit å sikte melet da det noen ganger er klumpete)

* Ha røren over i en rund form (24 cm), med bakepapir i bunnen
* Legg så på bær (jeg tok jordbær og bringebær på hver sin halvdel). Jordbærene skal ligge med snittflaten ned
* Steik kaken ved 180 grader i 20-22 minutter

Server gjerne kaka med melisdryss og litt vaniljeis ved siden av. 

Det finnes gode alternativer til "vanlig" is, f. eks. outly havreis, is lagd på ris, soyais - eller f. eks. is lagd på erlet eller Schlagfixfløte. Når man lager is selv, kan man tilsette den smaken man selv ønsker, enten det er vanilje, jordbær/bringebær, sjokolade el.l. 

NYT!

I oppskrifta står det at kaka skal avkjøles i formen. 
Vi spiste den først lunken - til dessert - og så tok vi en ny runde utpå kvelden når den var blitt kald. Den var skikkelig saftig og god begge gangene, og det er ei kake som jeg absolutt kommer til å lage flere ganger. Neste gang blir det kanskje med blåbær???Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com