En dag i sommer hadde vi besøk av sønnen vår med familie, og da fant vi ut at vi skulle lage kyllinggryte til middag. Med ferske urter i hagen, er det fint å kunne plukke de smakene som man har lyst på - og i dag ble det smak av basilikum, oregano og timian i suppa.
Vi ba også noen andre gjester og sammen koste vi oss ute på terrassen. Jeg lagde også glutenfrie brød den dagen, og de ble veldig gode (se innlegg her) - og det endte opp med at vi alle spiste av dette brødet da det ble tomt for de "vanlige" rundstykkene jeg hadde varmet.
Dette er ei suppe der du kan ta de grønnsakene du har - eller liker/tåler. Dette ble mitt resulatat :-)
Mild kyllingsuppe (5-6 porsjoner)
2,5 l vann
3-4 ss kyllingfond (buljong)
600 g kyllingfilet
300 g/3 stk gulrot
100 g/1 stk pastinakk
200 g/2 stk gul løk
150 g/1 stk purreløk
100 g sellerirot
200 g kålrot
1 chili
50 g glutenfri spagetti (knekt i biter)
ferske urter (f. eks. basilikum, oregano og timian)
salt/pepper
Fargerikt "fellesskap":
Øverst til venstre: kyllingfilet
Øverst til høyre: sellerirot, pastinakk, chili og krydderurter
Nederst til venstre: kålrot og gulrot
Nederst til høyre: løk og purreløk
* Kok opp vann med fond/buljong og tilsett kyllingfiletene (i biter)
* Skum av om nødvendig (gir klarere kraft)
* Tilsett alle grønnsakene utenom urtene (has i mot slutten) og kok opp
* Ha i spagettien som er knekt i biter og kok ca 10 minutter (sjekk koketiden på spagettien)
* Mot slutten has krydderurtene i
* Smak til med salt og pepper
Server gjerne suppa med brød
Du finner oppskriften på dette myke og luftige brødet her. Dette er et brød som alle kan spise, det er vanskelig å kjenne at det er glutenfritt. Sønnen vår mente at om han hadde fått dette servert på restaurant, ville han sjekket om det virkelig var glutenfritt....
Ha en fin dag!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com