søndag 3. desember 2017

Lettvint bollebakst - Møllerens melmiks

I går hadde vi juleverksted i menigheten, og da hadde jeg ansvaret for å sørge for at de som ikke tåler melk/gluten, også fikk litt å spise. Mannen min kokte melkefri grøt (m/rismelk og litt Schlagfix-fløte), jeg tok med noen melkefrie hvetekringler jeg hadde i fryseren - og så bakte jeg boller uten gluten, melk og egg på morgenen. 

Jeg har lenge tenkt at jeg ville prøve Møllerens bollemiks som kom for litt siden, og jeg syns det var et vellykket prosjekt. Jeg valgte å bake uten egg, og det gjorde at jeg måtte ha mer væske enn det som sto på pakken. Jeg tilsatte litt "no egg", men vet ikke om det ville vært noe forskjell om jeg ikke hadde brukt det. 

NB! På bildet mangler Soft Spesial
Møllerens boller: 
1 pose melmiks
1 pk gjær
ca. 4,5 dl vann
50 g smeltet Soft spesial (mangler på bildet)
1 ts "No egg"

(det skal egentlig være 3 dl vann og 1 egg)

* Løs opp gjæren i lunkent vann
* Tilsett smeltet smør, "No egg" og melmiksen
* Rør i kjøkkenmaskin i fem minutter
* Del i 12-14 emner og rull ut boller 
(jeg brukte litt olje på bakeunderlaget/hendene)
* Etterhev på et lunt sted i 1 time
* Steik ved 220 grader , midt i ovnen, i 12-15 minutter

Nystekte, deilige boller klare for juleverksted

God søndag fortsatt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com