lørdag 11. august 2012

Kjempegodt flatbrød

(bildet er lånt fra http://jonassco.no/Produkter/Glutenfritt/Knekkebr%F8d/cid/23501/)

Det er godt at det finnes ulike typer allergimat en kan kjøpe - og som også smaker godt. Odin potetbrød (flatbrød) er et slikt produkt. Personlig syns jeg dette flatbrødet smaker bedre enn f. eks. Mors flatbrød som vi har brukt mye opp gjennom årene. Odin potetbrød er tynt, sprøtt, har god smak... Tre ting på én gang, nesten som et kinderegg :-) 

Mat som er tilpasset allergikere er jo som kjent noe dyrere enn annen mat, og dette flatbrødet er ikke noe unntak. Det koster ca. 100 kr for en pakke på 500 g, men vi har ofte bare denne sorten i huset, fordi vi liker det så godt - og jeg bruker si at litt luksus må vi unne oss.  

Sist helg hadde vi selskap, og på lørdag hadde vi bl.a. spekemat ol. Vi hadde bakt foccacia med - og uten alt, men vi hadde også noen sorter brød - og flatbrød: Odin potetbrød og Mors flatbrød


Flatbrød er jo en selvfølge til lapskaus, men om man ikke har baguetter eller annet brød i huset, kan Odin potetbrød fint brukes til lasagne eller suppe (det ligger flere oppskrifter på supper under "middag"). 

For oss blir det Oslo Gospel Choir og annen fin musikk på Skjærgårdssang i Langesund i helga. Vi har inntatt heimen til datteren vår m/familie, sola skinner - og vi er snart klar for frokost i det fri. 

Ønsker deg ei god helg. PS. Jeg har fått søkefelt her i bloggen (ligger rett under etikettene), slik at det er lettvint å søke etter oppskrifter og det en leiter etter. Har testet det akkurat. Kjekt!

6 kommentarer:

 1. Hei Tove
  Jeg og mine to barn (jente 23 år og gutt 16) har cøliaki. Kom over bloggen din ved en tilfeldighet. Men denne likte jeg. Jeg liker selv å bake og eksprimenterer med å lage glutenfritt bakverk. Her skal jeg følge med. Kanskje sender jeg deg noen oppskrifter du kan prøve og også legge ut. Lykke til vi trenger denne bloggen.

  SvarSlett
 2. Takk for hyggelig tilbakemelding.
  En blir jo ganske kreativ når en må lage allergimat, og det er veldig greit å dele tips, erfaringer og oppskrifter. Allergikeren vår flytter ut nå i disse dager, så det blir nok litt mindre slik mat framover, men jeg er jo fortsatt mor til en allergikerer, og han vil jo komme på besøk, så det blir nok likevel litt prøving (og feiling)...

  SvarSlett
 3. Du er ei strålendes husmor,Tove!:)Ser bare masse kjærlighet i maten din,veldig inspirerende..

  SvarSlett
 4. Joda, Tuva, det er masse kjærlighet i maten jeg lager :-)

  Håper du finner noe du kan bruke her!

  SvarSlett
 5. Hei

  Vil tipse deg om at du kan væte flatbrødene og bruke de som lomper eller lefser. Du skylder de under springen og legger de mellom to lag gladpak plast til de er myke. På samme måte som for vestlandslefsa man kan få kjøpt i tørr utgave.

  Lille min har brukt det endel som lomper. Hun vegrer ferdigkjøpte glutenfrie lomper som bare brekker etter at de har vært frosset og tint igjen. Flatbrødlompene holder seg bedre sammen.

  Vi har også brukt de som små lefse appetizer.

  mvh Anne

  SvarSlett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com