lørdag 30. juni 2012

Hjemmelaget tacokrydder

Utenom Old el Pasos tacomix, er det svært få matretter med hvitløk jeg kan spise. Det er ikke slik at jeg kan spise store mengder av denne mixen, men det går med litt. Andre typer tacokrydder tåler jeg ikke. Det samme gjelder mange typer sauser/supper med hvitløk. 

Etter å ha spist litt for mye mexicansk suppe her om dagen, tenkte jeg at jeg måtte gjøre alvor å lage eget tacokrydder - og dag fikk jeg endelig gjort det. 

Ofte er det slik at når jeg finner noe uten hvitløk, så kan ikke allergikeren vår spise det - og hvis vi finner noe han kan spise, kan ikke jeg ha det... 


Jeg fant oppskrift på tacokrydder på spisskummen-glasset, men jeg hadde også en oppskrift fra før, der det også skulle være koriander og oregano i. Koriander hadde jeg ikke, så det ble en egen vri i dag. Det var ikke lett å finne chili uten hvitløk i vanlige dagligvarebutikker, men jeg fant til slutt på Asiamat. Om den er sterkere enn annen chili, vet jeg ikke. Det er nemlig første gangen jeg kjøper/bruker noe slikt.... (derfor kan det hende oppskriften blir endret)

Min egenkomponerte oppskrift ble altså: 
1 glass spisskummen
3 ts chili*
10 ts paprikapulver
1 ts pepper*
5 ts salt

* Jeg kjøpte chili på Asiamat-butikk, mulig den er sterkere enn andre typer, men den var i alle fall uten hvitløk. Du kan selvsagt ha mindre mengde chili om du ønsker kryddermixen mildere. 

Mengde: 1-2 ts pr 400 g kjøtt

I kveld skal jeg lage nachos med dette krydderet, så det blir spennende. Jeg skal da bruke kyllingkjøtt, og det har jeg allerede stekt. Det smakte godt, litt sterkt, men det skal det jo være. Så får vi se utpå kvelden om retten blir vellykket :-)

God lørdagskveld!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com