lørdag 31. desember 2016

Moltekrem

Vi er kommet til siste dag av 2016. Jeg er i gang med kveldens middag: biff med soyasmør og potetform med pepperrot. Til dessert blir det moltekrem - og det er det som får bli siste oppskrift for i år her på bloggen.  
Jeg hadde håpet å få blogget litt mer, men det er ikke alltid det blir slik som man tenker. Adventstida ble travel, bl.a. ble det mye lefsebakst ("med alt") og det var også en del opplegg på jobb. Juledagene ble heller ikke som tenkt, da flere av familien ble syke, så da ble det ikke så mye familieselskap med allergimat... Vi har planer om å få til en "julemiddag" etter nyttår - og håper vi får samlet alle. 

Men nå har jeg altså lagd kveldens dessert - og forberedt noe av middagen (oppskrift senere) - så da deler jeg den med dere. 
Moltekrem (2-3 porsjoner)
2 dl fløte som tåles
(jeg bruker"vanlig", men det finnes flere alternativer: erlet, Schlagfix, havrefløte, soyafløte..) 
2 dl (lettsukra) molter + litt til pynt
ev. sukker hvis ikke moltene er nok sukra

* Pisk fløten med sukker
* Bland i molter
* Server gjerne moltekreme med krumkaker. Jeg lager dem alltid "uten alt" og du finner oppskrift på dem her
Årets siste dessert er klar for servering utpå kvelden. 
Oppskrift på middagen kommer senere (må jo først sjekke om den blir bra...)

Da takker jeg alle lesere/følgere for året som har vært 
- og jeg ønsker dere også et godt år i 2017. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com