lørdag 8. oktober 2016

Saftig banankake med soyarømme

I dag får dere oppskrift på en saftig og god banankake med soyarømme. Jeg har jo tidligere lagt ut oppskrift på denne kaken med kokosmelk (se her), men i og med at jeg hadde en boks soyarømme stående, fant jeg ut at jeg ville bruke den i kaka. To overmodne bananer lå også på benken, og da var det greit å få brukt dem. 

Originaloppskrifta er med rømme, så da passer det jo fint å ha soyarømmen i. Kaka blir ekstra saftig når man bruker surt i den. 

Hvis du ikke trenger kaka gluten/melkefri, bytter du ut finmix med hvetemel, Soft spesial med annen margarin/smør som du liker og soyarømme med vanlig rømme eller surmelk. Bruk samme mengde. 

Banankake med soyarømme 
(lita langpanne, ca. 20x30 cm)
125 g Soft Spesial
3 dl sukker
4,5 dl Semper finmix
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
2 bananer
2 egg
1 dl soyarømme
----------
175 grader i 40-45 minutter

Rør smør og sukker hvitt
Tilsett ett og ett egg og rør litt imellom
Bland det tørre og ha det i vekselsvis med soyarømmen
Mos bananen med en gaffel og tilsett den til slutt

Ha røra i ei lita langpanne (ca. 20x30 cm), Bruk gjerne bakepapir i
(jeg har litt olje/formfett i bunnen, da ligger bakepapiret rolig)
Steik kaka ved 175 grader i 40-45 minutter
La kaka avkjøle seg litt i forma og legg den så over på rist
Server gjerne banankaka med et dryss av melis. 

God helg!









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com