Når det er kjøttdeig på tilbud, kjøper jeg gjerne en del som jeg steiker og fryser ned (som jeg også har nevnt tidligere her på bloggen). I dag var det Meny som hadde tilbud: 60 kr pr. kilo - og da kjøpte jeg 4-5 kilo.
Når jeg først hadde "prosjekt kjøttdeig", passet det godt med kjøttsaus til middag, så da ble det slik!
Kjøttdeig på tilbud: Hurra!
Effektiv steiking: to steikepanner på én gang :-)
Hysterisk redd som jeg er for dårlig mat (ble matforgiftet for noen år siden), avkjøler jeg alltid kjøttdeigen hurtig i kaldt vann og rører innimellom - før jeg setter den i kjøleskapet til den er garantert kald.
_______
Og så var det middagen i dag: kjøttsaus (3-4 porsj)
1 ss olje
1 liten løk
1 middels gulrot
1 pk/bx hakkede tomat
2-3 dl vann
ca. 250 g stekt kjøttdeig (350-400 g rå)
salt/pepper, ev. annen krydder, gjerne ferske urter
litt sukker
jevning av 3-4 ts maizena og litt vann
Hakk løken og fres den i litt olje. Tilsett tomat, vann, gulrot og kjøttdeig. La koke noen minutter til gulroten er kokt. Rør ut maizena i litt vann og tilsett det mens sausen kokes (jeg slumper, blander litt og tilsetter til jeg syns sausen er passe tykk). Kok i et par minutter. Smak til med salt/pepper/krydder/urter. Ha i litt sukker.
I dag hadde jeg fersk basilkum og oregano i sausen
I flere dager har jeg hatt lyst på tagliatelle (båndspagetti) og da passet det jo godt i dag. I og med at allergikeren ikke var heime i dag, så ble det "vanlig" type. Det er mulig at det finnes tagliatelle "uten alt" også, hvis ikke, kan en bruke glutenfri spagetti eller annen pasta, ris, quinoa - eller noe annet en tåler.
Oj, så mett jeg ble!!!
God middag :-)
No fekk eg også lyst på bandspaghetti.... eller pasta nr. 13, den er super, synes eg! (Får han berre på Meny).
SvarSlettHm. "Pasta nr 13"??? Aldri hørt om. Må visst ta meg en tur på Meny igjen :-)
SvarSlett