søndag 12. juni 2016

Arabisk gryte

For et par uker siden var vi på besøk hos noen venner og kollegaer (som vi ofte besøker og overnatter hos) - og da fikk vi servert deilig middag, nemlig Arabisk gryte
 
Gryta passer like godt å servere på en nydelig varm sommerdag på terrassen - som på en kald høstdag når man sitter foran peisen. 

Ingerdiensene er helt "vanlige" ingredienser som de fleste har i huset. Litt jobb er det å skjære opp, men gjrø som vi gjorde: gjør jobben sammen. Gryta er, på samme måte som en del andre retter,  like god - eller bedre - dagen derpå. Vi likte gryta så godt at vi lagde den to dager etter da vi selv fikk besøk hjemme av "allergikeren" vår og familien hans.

Arbaisk gryte ((5-6 porsjoner)
ca. 1,5 kg poteter 
5-6 tomater 
3 løk 
1 pk karbonadedeig (eller mer om du vil ha mer kjøtt oppi)
salt/grovkvernet pepper
ca. 5 dl vann med 3-4 ss fond (buljong)

* Skjær potet, tomater og løk i skiver
* Legg det lagvis i en kjele/gryte sammen med karbonadedeig
* Strø salt og pepper mellom lagene
* Bland kokende vann og fond (buljong) - og hell det over i gryta
* Kok opp og la gryta småputre under lokk i 20-30 minutter
Server gryta med f. eks. flatbrød, enten hjemmebakt eller kjøpt


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com