torsdag 14. juni 2012

Da Silvas mexicanske suppe - Tacosuppe

På søndag var vi på ei samling i menigheten og da fikk vi servert deilig mexicansk suppe. Dette er ei fyldig og god suppe, den metter godt - og ikke minst: den er rask å lage! Vi hadde gjester i går da jeg serverte den - og jeg startet å lage den 1/2 time før gjestene kom...

Husk at kjøtt/kjøttdeig bør være litt temperert før steiking. Jeg brukte karbonadedeig og lot den ligge på benken ca. 30 min før jeg stekte den. 
I juni har COOP Prix månedstilbud på revet pizzaost og karbonadedeig - og da passet det veldig godt å lage suppe nå. Jeg tilpasset oppskriften til 2 pk karbonadedeig. Jeg hadde litt mer vann enn originaloppskriften (du finner den nederst i innlegget)

Mexicansk suppe 
800 g kjøttdeig/karbonaddeig
2 løk (jeg brukte 4 små)
2 pk/bx hakket tomat
2 pk salatbønner (står kidneybønner i oppskrifta)
2 bokser mais
2 pk tacomix*
6-7 dl vann (ev. mer om du ønsker suppen tynnere)
olje/smør til steiking

Steik kjøttdeig. Rør ut tacomix i kaldt vann. Kok opp. Hakk løken og ha den og de andre ingrediensene  i. Bruk gjerne noe av vannet til å skylle tomat/bønne-pakkene.
La suppen småkoke i ca. 10 minutter.

* NB! Jeg bruker mindre krydder enn det som står i oppskrifta. Etter at oppskrifta ble lagt ut, har jeg laget mitt hjemmelagde tacokrydder, og da bruker jeg 3-4 ts på denne porsjonen. Smak til slik du liker det: sterkt - eller mildt...

Serverer suppen med tortillachips :-)
 Utrolig god og enkel suppe :-)

Bør prøves!


Originaloppskrift: 
1 kg kjøttdeig
2-3 løk
3 bx tomater
3 bx kidneybønner
2 store bx mais
3 pk tacomix
5 dl vann

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com