fredag 9. november 2012

Erlet

Jeg bruker mye erlet som erstatning for melk/fløte når jeg lager allergimat. 

I og med at sønnen vår ikke tåler soya, har dette aldri vært et alternativ å bruke. Mange av havreproduktene, f. eks. outly, tåles ikke, og det er heller ikke alle slike produkter som er garantert glutenfrie. 

Erlet har mange bruksområder: is, desserter, sauser, supper, bløtkake og andre kaker... (bruk etikettene/søkefeltet under etikettene til å finne ulike oppskrifter)

Erlet har lang holdbarhet så lenge pakken ikke er åpnet, men når pakken er åpnet, er det kort holdbarhet: bare 2-3 dager. 
Hvis jeg har erlet og ikke får brukt opp alt (og jeg har nok is i fryseren...), fryser jeg den ned for å bruke i ulik mat senere. Da bruker jeg "isterningbrett"/poser. Den frosne utgaven er fine å bruke i saus og supper ol., men den kan ikke piskes. 

I og med at det er ulik størrelse på disse terningene/posene, så det kan være lurt å måle, slik at du vet omtrent hvor mange du trenger på f. eks. 1 dl.

Her vi bor, har Meny tatt inn erlet for oss, men jeg har ikke sett den i mange andre butikker. Tidligere kjøpte jeg på Ultra i Sandvika, men det var litt langt å kjøre nesten 15 mil for å handle, så jeg er veldig glad for at Meny stort sett alltid har det her :-)


Kjekt å ha - enten fersk eller frossen :-)

(det finnes også flere innlegg der jeg har skrevet litt om erlet, bruk søkefeltet for å finne dem)

4 kommentarer:

 1. Hei.

  Hvordan får du vekk/brekker du opp den litt beske (metall)smaken når du pisker den til krem f.eks?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Kristin.

   Tilsett litt salt når du pisker erlet. Da blir "metallsmaken" borte. Det blir utrolig stor forskjell med- og uten salt

   Slett
  2. Aha, så enkelt altså.
   Da skal jeg prøve det neste gang. Takk. :D

   Slett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com