torsdag 25. mai 2017

Vaniljesaus uten egg, melk og gluten

Jeg har tidligere lagt ut en god oppskrift på vaniljesaus/vaniljekrem, men den var med egg - og i og med at sønnen vår nå må holde seg borte fra egg også, så måtte jeg lage en ny utgave. 


I kveld skulle vi kose oss med jordbær - og da MÅTTE vi jo ha vaniljesaus til - og dermed ble det denne sausen: 

Vanilesaus uten egg, melk og gluten: 
* 4 dl melk som tåles 
(jeg brukte 1 dl Schlagfix matfløte og 3 dl rismelk)
* 1,5 ss maizena
* 2-3 ss sukker 
(avhenger av søtsmaken på melken og type vanilje)
* 1/2 kryddermål salt
* vanilje: litt vaniljeekstrakt/vaniljesukker/vaniljefrø/vaniljestang
(jeg brukte ca. 1 kryddermål vaniljeekstrakt + litt vaniljefrø)
* litt (ca. 1/4 kryddermål) gurkemeie for å få litt gulfarge (eller litt gele/kondotorfarge)

* Bland alt sammen i en kjele
* Kok opp under omrøring
* Avkjøl sausen

Kveldskos på terrassen: jordbær med nylagd vaniljesaus uten egg, melk og gluten. 

Ha ei god uke fortsatt!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com