fredag 6. mai 2016

"Gå-bort-suppe" (Kyllingsuppe)

Med ingrediensene "under armen" - og ut på besøk...


I går, Kristi himmelfartsdag, fant vi ut at vi skulle dra på besøk til ei dame og guttene hennes - og da bestemte vi oss for å lage middag sammen. Vi hadde ikke handla inn spesielt for denne middagen, men vi sa at vi skulle ta med ingredienser og landa på at vi skulle lage kyllingsuppe. Dermed tømte vi kjøleskapet for de grønnsakene vi hadde, putta alt i en stor kjele og en kurv - og dro avgårde. 


For noen år siden spiste vi sjelden suppe. Da ungene var små, gikk det mest i tomatsuppe (Toro) hvis vi spiste suppe, men i de siste årene har vi brukt mye supper - og mange forskjellige: potetsuppe, gulrotsuppe, rotmossuppe, fiskesuppe, hjemmelagd tomatsuppe, tacosuppe.... Flere av disse er det flere utgaver av. Jeg har også flere oppskrifter på kyllingsuppe her på bloggen, og nå får du altså enda en. Ta gjerne utgangspunkt i denne oppskrifta og bruk de grønnsakene du har. 

Suppa kunne gjerne vært litt mer fargerik, bl.a. kunne det gjerne vært noe mer grønt i den enn det lille jeg hadde med av gressløk, men, men. Purreløk eller squash hadde gjort seg (får passe på å alltid ha det i huset...)

"Gå-bort-suppe" (Kyllingsuppe) - ca. 7 porsjoner
2,5 l vann
ca. 2 ts salt
ca. 1 kg kyllingfilet
2 rødløk
litt gressløk (eller purreløk for grønnfarge)
1 pk sjalottløk
1/2 sellerirot
3 middels gulrøtter
1 chili
ca. 5 dl penne pasta eller annen pasta (fins flere typer som er glutenfrie)
ev. fond/buljong
pepper
fersk basilikum

* Kok opp vannet med salt og ha i kjøttet
* Skjær kyllingfileten i biter og ha dem i det kokende vannet
* Skum av/ta bort skummet som danner seg å toppen
* Kutt grønnsakene i små biter
* Tilsett grønnsaker og pasta 
* Kok ca. 10 minutter
* Smak suppa til med pepper, fersk basilikum og ev. fond/buljong og mer salt
* Server suppa rykende varm med godt brød til
God helg til deg og dine!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com