onsdag 20. januar 2016

Pizzablomst

For et par uker siden så jeg en video på Facebook hvor de lagde en "pizzablomst" (Pizza Puff Pastry Twists). I videoen bruker de butterdeig, men jeg tenkte at denne må jeg prøve med vanlig pizzadeig. 

På Meny er det tilbud på runde pizzabunner til 10 kr denne uka, så vi planla å lage en enkel middag etter jobb i dag. Dessverre var det tomt for slike bunner (og andre bunner), så da endte vi opp med å lage bunn selv: Litt mer jobb, men bedre. 


Jeg lagde en bunn av: 
* 5 dl vann
* 2/3 pk fersk gjær
* 1/2 ts salt
* 2 ss olje
* 1/2 ss basilikum
* ca. 12 dl hvetemel. 

Jeg fikk to store pizzaroser av deigen min, men jeg kunne med fordel lagd tre....
PS: Du trenger to runde leiver til hver "blomst"

Det er selvsagt fritt fram å bruke den bunnen man liker og tåler. Peppes har jo kommet med glutenfri bunn, så den kan godt brukes. Hvis ikke, er det bare å blande i vei - og bake ut. PÅ bloggen er det flere oppskrifter på glutenfri bunn, men den bør kunne kjevles, og du finner bl.a. oppskrift på det her

Jeg brukte ellers:
* pizzasaus 
(jeg bruker Giaguaro passata/La Doria passata fra Rema og tilsetter kun litt salt)
* revet ost 
(bruk det du tåler, ev. knust potetscips?)
* kokt skinke 
* rødløk i tynne skiver/strimler
* basilikum
* olje eller egg til pensling

Steikes v/225 grader i 20-25 min (avhengig av ovn)

* Legg en rund leiv på steikebrettet
* Smør på pizzasaus
* Ha på revet ost og f. eks. skinke, rødløk og krydder
* Legg en ny leiv oppå

* Legg en liten skål midt på leiven
* Skjær spisser rundt skålen

* Snurr spissene en gang eller to

* Pensle med litt egg eller olje (gjerne Jacobs rapsolje, den er fin og gul)

* Steik ved 225 grader i 20-25 minutter
* Vri/skjær av spissene....

... og server!

Spennende og litt annerledes pizza!

Lykke til :-)

PS: Her blir det en ny omgang med pizzablomst til helga når vi får besøk. Med ande ord: vellykket!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com