onsdag 4. februar 2015

Pizza med løvtynn tortillabunn

Vi liker pizza - og bruker å lage det ganske ofte! 

Nå er det ikke alltid vi lager "vanlig/tradisjonell" pizza. Noen ganger lager vi f. eks. med polarbrød eller pitabrød som bunn, og det er en lettvint og god løsning. Det finnes jo både fine og grove polarbrød og pitabrød, og her har vi brukt begge deler. Ofte lager jeg opp minibunner/porsjonsbunner som vi har i fryseren, og der er veldig kjekt å ha på lur. Det hender også at vi lager "rull-ut-pizza": kjøper ferdig pizzabunn som vi ruller ut og har fyll på. Lettvint og greit det også!

Nå fant jeg ut at jeg ville lage pizza med tortillalefser som bunn. Det har kommet pizza tortilla i butikkene (f. eks. fra Santa Maria): tortillalefser som er litt tykkere, men jeg hadde ikke slike, så jeg brukte tortillalefser fra First Price og så hadde vi én glutenfri fra Ica, som jeg også brukte. Det finnes også fullkornstortilla å få kjøpt (med gluten) om man vil ha lit grovere, og kanskje sunnere, alternativ. 

Pizza med løvtynn tortillabunn
(steiking: 225 grader i ca. 10 minutter)

Alternativ 1: med ost (og gluten)
* Legg tortillalefsene på bakepapir 
(i og med at vi tåler "alt", la jeg den glutenfrie på samme plate/papir)
* Smør på tomatsaus
(Jeg bruker "Giaguaro", fra Rema 1000, og tilsetter kun litt salt i sausen)
* Ha på ost - om du tåler det 
(vi hadde en del rester som vi brukte: noen jarlsbergskiver og litt raspa fra kjøleskap og fryser)
* Ha så på det fyllet du ønsker. Jeg brukte: 
mais, rødløk, ferdigstekt kjøttdeig, skinke og spekeskinke
(vi hadde en del rester i kjøleskapet etter helgas middagsretter)

Alternativ 2: uten ost (og gluten)
* Smør på tomatsaus (se over)
* Ha så på det fyllet du ønsker, liker - tåler. Forutenom ost brukte jeg det samme som over:
mais, rødløk, ferdigstekt kjøttdeig, skinke og spekeskinke. 
* I stedet for ost brukte jeg raspa squash. Spekeskinka hadde jeg på toppen
* Da var begge sortene klare til steiking
225 grader i ca. 10 minutter

Klare til servering: 
Alternativ 1: med ost (og gluten)

Alternativ 2: uten ost (og gluten)

Og så "dommen":
 Jeg syns alternativ 2 var best. Den glutenfrie bunnen smakte bedre enn den fra First Price (kanskje en annen type ville smakt bedre). I tillegg var det veldig godt med squash på i stedet for ost. 

Ha en fin dag!

1 kommentar:

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com