søndag 6. november 2016

Eplemos

Nytt liv til litt slappe og flekkete epler...

For et par uker siden fikk jeg en pose med røde epler som jeg kunne lage eplemos av. Jeg ønsket meg nemlig rosa eplemos! Det får man når man lager eplemos av epler med rødt skall, men man må da koke eplene med skallet på. De stygge svarte flekkene ble vasket/skjært bort - og da var eplene helt fine.  

NB! Det varierer litt fra eplesort til eplesort på hvor rosa mosen blir. På bildene med brødskiva, er mosen lagd av en annen type epler - og den ble da mer rosa. Den mosen jeg kokte sist, fikk litt mer ferskenfarge. Som du ser av eplene, går ikke rødfarga noe særlig ned i eplene her, den sitter mest i skallet. MEN: smaken er like god :-)

Eplemos
2,5 kg epler (renset, i biter)
ca. 4 dl vann
ca. 150 g sukker (+/-, alt etter hvor søre/sure eplene er)

* Vask eplene og skjær bort stygge flekker + kjernehus 
* Del eplene i biter 
(jeg delte i små biter i og med at skallet var litt fast - og det ble med i mosen)
* Kop eplene med vann til de blir møre og mos dem
* Tilsett sukker og kok opp
(ha i litt og litt sukker og smak til, det er stor forskjell på hvor søte/sure eplene er 
- og noen ganger trengs det kanskje ikke sukker i det hele tatt)

* Avkjøl mosen og fyll den over i plastbokser - og frys
* Den kan også fylles på varme/steriliserte glass når mosen er varm. Da slipper man å fryse den

Klar for et deilig måltid - her med skikkelig rosa epmemos 

Ha en fin dag!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com