tirsdag 22. oktober 2013

Tips: servering og pynting av gulrotkake

Annes gulrotkake er etter min mening den beste gulrotkaken som fins, både i "vanlig" utgave og som "allergiutgave". Når man smører krem på, er det ikke alltid like godt å få fine stykker når man skal dele kaka opp, men det finnes råd... 

Ei venninne av meg, Ellen, tipset om at hun hadde fått servert så fine gulrotkakestykker. Hun tok bilde - og viste meg - og da måtte også jeg prøve dette. De hadde delt opp stykkene først, så hadde de sprøytet på krem og pyntet. 
Her tidligere i høst bakte jeg gulrotkake som jeg skulle gi bort, og da valgte jeg å gjøre det på den måten: dele opp først, sprøyte på krem og så pynte...
Kakene ble veldig fine og det var greit å servere dem, for det ble lite kliss med krem overalt. 

Noe annet som er greit, er å lage dem som muffins i stedet for ei hel kake. Da er det lettvint og greit å bare ta opp så mange en trenger. Her har jeg lagd en "vanlig" kakeutgave, med ostekrem, og jeg sprøytet kremen på, men brukt ferdigkjøpt støssel istedenfor gulrotstrimler og sitronmelisse som over. 
Her er det gulrotmuffins "uten alt", med smørkrem. Her brukte jeg oppskrifta på gulrotkake uten egg som du finner her. Denne gangen rørte jeg bare sammen soft spesial, melis, vaniljesukker og litt sitronsaft (altså ikke den samme kremen som du finner i opppskifta over).
NB! Les varedeklarasjon på kakepynt/strøssel. Noen er tilsatt melk og andre allergener
Kaffe må selvsagt til. 
Alltid!

Ha ei god uke fortsatt!




9 kommentarer:

 1. Hvor lenge steker du muffinsene uten alt og hvor mange grader har du ovnen på?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg stekte dem ved ca. 180 grader i 15-20 min. Tok ut én og sjekka om den så grei ut. Jeg lagde dobbel prosjon av oppskriften (http://www.utenalt.com/2013/03/gulrotkake-na-ogsa-uten-egg.html), og lagde en liten langpanne og resten muffins. Stekte langpanne-utgaven videre etter at jeg tok ut muffinsene, ca 20 min.

   Slett
  2. Takk. :D

   Vi skal feire bursdagene til sønnen og meg til helga og da skal jeg bake disse. Elsker gulrotkake - så da blir det disse i tillegg til Crazy Chocolate Cake (som alle de andre i familien vår elsker) og en helt vanlig bløtekake som sønnen ikke liker alikevel, men som jeg liker. :)

   Slett
  3. Lykke til med bursdagsfeiringen :-)

   (PS. Hvis egg tåles, er gulrotkaka med egg enda bedre...)

   Slett
  4. Desverre så kan jeg ikke bruke egg heller, men utenalt varianten blir helt sikkert bra den også. :)

   Slett
  5. Vi satt her og spiste den eggefrie utgaven i går kveld, og den var veldig god. Lagde også sjokoladekake uten egg da, så vi koste oss veldig... Har ikke fått skrevet ned oppskrift på den ennå, men den kommer. Det ligger jo ellers et bursdags-innlegg her på bloggen, og da jeg lagde det, fant jeg ut at jeg egentlig hadde mange oppskrifter uten egg (trodde ikke det var så mange...)

   Slett
  6. Du har mange fine oppskrifter og vi har allerede prøvd mange av dem og flere skal prøves ut. ;)

   Slett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com