mandag 8. august 2016

Bakkåkers ananassalat - sommerens slager

Regnet høljer ned, det har allerede gått ei uke av augustmåneden, kveldene er blitt mørke, og jeg begynner på jobb igjen.... Men til tross for at det er meldt både regn og kaldt vær denne uka, så har jeg tro på at vi fortsatt får gode sommerdager, med grillmat og kos ute - og derfor blir det en grilloppskrift i dag.

Etter at vi fikk servert denne ananassalaten tidlig i sommer da vi hadde besøk av noen gode venner, har den blitt en slager i heimen - og jeg har mistet tellingen på hvor mange ganger vi har hatt den som tilbehør til grillmaten. Oppskriften er hentet fra apertife.no - og heter der Ananassalat med chili

Ananassalat (ca. 4 porsjoner
1 frisk ananas
1 rød chili, finhakket
ca. 50 g frisk, revet ingefær
2 ss hakket frisk koriander
1½ dl solsikkeolje
saften av 1 lime
½ ts salt
¼ ts pepper
* Bland olje og limesaft
* Ha i finhakker chili og koriander og revet ingefær
* Smak til med salt og pepper
* Skrell ananasen, del den i to og fjern kjernen
* Skjær i ca. 5 mm skiver, slik at det blir halvmåner (de knekker litt lett...)
* Pensle skivene med solsikkeolje og grill på begge sider
* Ha de grillede ananasskivene over i bollen med dressing, bland den med dressingen, og legg skivene så over på et fat (ev. kan de serveres rett fra bollen)
* Server salaten til grillmaten. 
Den smaker aldeles utmerket :-) 
Hvis det blir dressing til overs, kan den has på et glass og oppbevares noen dager i kjøleskapet.

Ha ei god uke!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com