mandag 14. september 2015

Lys kyllinggryte med smak av timian

I helga hadde vi besøk, og da falt valget på en kyllinggryte til middag lørdags kveld. 


For å ha en ny oppskrift til bloggen, måtte jeg jo finne på noe nytt, og da ble det en gryte som ble til mens jeg lagde den. Som jeg har sagt før, er det jo en utfordring å ta bilder av ingrediensene før jeg lager gryta når jeg aldri har lagd den før, men den ble veldig god :-)

Lys kyllinggryte med smak av timian (ca. 6 porsjoner)
2-3 ss olje (jeg brukte Jacobs rapsolje: fin og gul)
2 gule løk
2 stilker stangselleri
ca. 1/2 (75 g) pastinakk
2 store (3-400 g) gulrot
2 vårløk
5-6 dl vann
ca. 1 kg kyllingfilet
2-3 dl matfløte/fløte/melk (eller "erstatning" noe som tåles)
buljong/fond?
salt/pepper
fersk timian
ev. maizenajevning hvis den blir for tynn

* Varm olje i ei gryte
* Ha i finnhakket løk og vårløk og fres dette litt (skal ikke bli brunt)
* Ha i vann og finhakket stangselleri, pastinakk, gulrot og vårløk
* Kok opp og la småkoke et par minutter
* Ha i kyllingbiter og la dette trekke noen minutter
* Til slutt smakes gryten til med matfløte (el.l) + krydder og ev. buljong/fond 
(NB! Jeg hadde matfløten i tidlig i kokinga, og den ble da "prikkete", så vent med den til like før servering. Crème fraîche er et godt alterantiv om det tåles)

* Hvis du syns gryten blir for tynn, kan du lage litt jevning av kaldt vann og mazena (glutenfri) og koke gryta et par minutter. 

Vi skulle ha ris til, men det var det tomt for, så da ble det tagliatelle denne gangen. Den finnes også som glutenfri
(Som du ser av bildet, ble matfløten litt "prikkete". Litt dumt, men god smak allikevel)

Ha en fin valgkveld fortsatt og ha ei god uke!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com