lørdag 9. juli 2016

Fylte tortillalefser - sommerens favoritt

I dag blir det et tips til en lettvint og god rett - som kan varieres etter hva en liker og har i huset -  nemlig fylte tortillalefser. 

Det hender jeg poster flere innlegg som ligner hverandre, og dette er et slikt. Jeg lagde nemlig et lignende innlegg i fjor vinter... MEN: jeg har lagd denne retten så mange ganger nå i sommer, så jeg tenkte at en god ting kan ikke sies for ofte :-)

Vi har brukt denne retten til middag, kveldsmat, lunsj, "møte-mat"....Og den har falt i smak hos dem vi har servert den til. Derfor tar jeg sjansen på å lage et lignende innlegg igjen. 

Favoritten min er varianten med crème fraîche, spekeskinke, rødløk, raspa squash, basilikum og tomat (uteglemt på bildet) - og det er den jeg stort ssett har lagd. Lager jeg få, steiker jeg dem i steikepanna, er det mange, bruker jeg steikeovnen (175-200 grader i 10-15 minutter).  


Ingrediensene kan tilpasses etter hva en tåler. Det fins jo bl.a. soyaprodukter om man ikke kan ha melk. Sønnen vår tåler imidlertid verken melk eller soya, men han tåler litt norvegia (som mange melkeallergikere gjør), så derfor brukte jeg litt ost i stedet for crème fraîche på hans lefser. COOP har nå fått inn gode, glutenfrie tortillaslefser (frosne), så disse ble også brukt til hans. 

Beregn 1,5-2 lefser pr, person - alt etter hvor sulten dere er. 

Forslag til fyll:
crème fraîche eller lignende produkt (ev.litt ost)
rødløk
spekeskinke
raspa squash
fersk basilikum
(cherry)tomat
(ev., krydder, men husk at skinka er salt...)
-----
olje/smeltet Soft Spesial
paprikakrydder
-----
175-200 grader i 10-15 minutter/eller bruk steikepanne
* Start med å smøre lefsene med crème fraîche, ev. legg på ost
* Fyllpå med de andre ingrediensene
Min favoritt :-) (tomaten lå dessverre igjen på benken...)

* Rull lefsene sammen og del i to eller tre
* Ha over litt olje/smeltet smør som tåles
* Dryss gjerne litt paprikapulver over, ev. anna krydder
* Steik 10-15 minutter ved 175-200 grader i steikeovnen eller bruk steikepanna

NYT!!!!!!!!!

Ha ei god sommeruke fortsatt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com