mandag 30. november 2015

Hjemmelagd "kvikk lunsj"

- gluten- og melkefri

I dag blir det oppskrift på hjemmelaget "kvikk lunsj". Jeg prøvde å lage det en gang i vår: med ei oppskrift jeg fant på Meny sine sider, men jeg syns at verken deigen/vaflene eller glasuren ble bra den gangen (brukte bare smeltet sjokolade).

Så gikk det mange måneder før jeg prøvde igjen: nå med "kakevafler/sprø vafler/tørre vafler/potetmelsvafler" (her brukes det uliek navn...). Denne gangen syns jeg glasuren ble bedre, ikke helt perfekt (ennå), så jeg legger ut oppskriften. Glasuren er er en blanding av vanlig sjokoladekakeglasur og smeltet sjokolade. Utfordringen er å få den passe søt, ikke for mye og ikke for lite! Kanskje det blri et nytt forsøk senere, men da må det vel bli til påsken :-)

Tidligere har jeg lagt ut oppskrift på sprø/tørre kakevafler, og det er altså disse jeg lagde "kvikk lunsj" av. Jeg brukte min gamle oppskrift på disse vaflene. Stekte 10-12 plater og skjærte noen av vaflene i strimler. Det beste er å skjære dem opp med det samme vaflene kommer ut av jernet, da knekker de ikke så lett.

Selv om jeg har oppskriften på vaflene i en annen oppskrift, legger jeg den også her:
Kakevafler/sprø vafler/tørre vafler
2 egg
125 g sukker
125 g Soft spesial
200 g potetmel
75 g semper fin mix
1 ts bakepulver

* Pisk eggedosis av egg og sukker
* Smelt Soft spesial
* Bland det tørre
* Ha smøret og det tørre vekselsvis i eggedosisen
* Legg røra med ei stor skje i vaffeljernet
* Steik til vaflene har fin farge
* Knekk vaflene fra hverandre og del i strimler
__________

Sjokoladeglasur til "kvikk lunsj"
25 g/2 ss smeltet Soft spesial (ev. annen melkefri margarin)
2,5 ss kaffe
1 ss kakao
1 ts vaniljesukker
200 g melis
1 pl melkefri kokesjokolade
* Smelt smøret
* Bland i kaffe og de tørre ingrediensene
* Drypp vaffelstengene i sjokoladen og legg dem på en rist
* Hvis sjokoladen tykner mens du holder på, er det bare å varme glasuren litt på kokeplata, ev. tilsette mer kaffe eller litt vann (den må være litt tynn)
* Avkjøl og server :-)

Ha en god dag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com