fredag 17. juli 2015

Potetflatbrød


Jeg nyter gode og late feriedager hjemme på Lovund (Helgeland) sammen med sønnen vår, Simon, og familien hans, og da vi skulle ha lapskaus til middag på tirsdag, fant jeg ut at jeg rett og slett skulle prøve å lage litt gluten- og melkefritt flatbrød som vi kunne ha attåt. 

Jeg har aldri lagd flatbrød før, så dette var helt nytt. Mamma'n min har ikke det største kjøkkenet med den største arbeidsplassen, og i og med at jeg bakte samtidig som Simon lagde lapskaus, lagde jeg bare en liten porsjon og stekte flatbrødene på steikepanna. 

På nettet ligger det ute mange forskjellige oppskrifter, men jeg tok rett og slett bare å prøvd emeg fram og skrev ned oppskriften etter hvert. Jeg valgte å koke litt potet og ha det i da jeg tenkte at det ville gjøre deigen seigere. 
Potetflatbrød 
(ca 12-13 stk som passet i steikepanna)

2 stk/150 g potet
1 dl havregryn/3/4 dl havremel
3/4 ts salt (ev. litt mindre)
1 dl vann
2 dl Semper grov mix
Semper fin mix til utbakingen

* Kok potetene og mos dem (jeg brukte stavmixer)
* Knus havregrynene slik at de blir til havremel (jeg brukte stavmixer også her)
* Tilsett salt og vann
* Ha i grov mix og rør/kna sammen 
(tilsett mer mel hvis deigen blir for løs, mer vann hvis den blir for fast)
Del deigen i passe store emner. Jeg stekte i ei vanlig steikepanne og delte deigen i 12-13 emner. 
Jeg begynte først å kjevle med et glatt kjevle, men gikk over til et rutet-kjevle etter hvert - og det var bedre. 
Steik på begge sider på middels svak varme i tørr steikepanne eller på takke. 
Her er det full aktivitet: steiking av flatbrød og koking av lapskaus på samme tid
Børst ev. av overflødig mel 
...her er det noen som følger nøye med....
Da var det klart for middag: lapskaus med nystekte flatbrød
...ikke så lett å spise flatbrød med gaffel...

Da har også jeg prøvd å lage flatbrød - og jeg kommer helt sikkert til å gjenta suksessen :-) 

Ha en god dag!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com