lørdag 1. august 2015

Årets første bringebær

Da vi kom hjem fra ferie på mandag, var bringebæra blii skikkelig modne - og fikk fikk plukka litt over et kilo dagen etter. Nå har vi plukka enda et kilo, så nå er vi i gang...
Vi bruker syltetøy til brødmaten stort sett hver dag, og i tillegg bruker vi det til vafler, gjærbakst, polarbrød ol. Vi er mest glad i bringebær, så det må vi ha en del av. De fleste bringebærskuddene vi har, ble kjøpt og satt ned i fjor, så de bærer ikke så mye i år, men vi satser på god avling neste år. Vi skal straks dra avgårde på sjølplukk på Suigard Dyrud. Der bugner det av røde, fine bær nå :-)
Klar til sylting. Vi bruker litt Certo frysepulver i syltetøyet for å få det litt tykkere. Vi rører alt og fryser det ned. Det er slik vi liker det best. Jeg fryser også ned litt uten Certo for å ha til is ol. 
Bringebærsyltetøy
1 kg bær
ca. 300 g sukker
ca. 1 ss Certo frysepulver

* Bland certo med sukkeret, slik at det blir godt blandet
* Tilsett sukker/certo-blandingen mens du rører godt
La syltetøyet stå noen minutter til sukkeret er oppløst
Fyll syltetøyet over i bokser/skåler - og frys ned det du ikke skal bruke med det samme

PS. Avklipte melkekartonger er kjekt å bruke. De er også greie å gi bort: man trenger ikke å lure på om man skal levere boksene tilbake... 
Kveldsmat med nyrørt bringebærsyltetøy: nam, nam!!!

Ønsker deg en fortreffelig dag og helg!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com