torsdag 28. juni 2012

...finn et strå og træ dom på...

Det er ikke bare de norske jordbærene som har kommet i butikken, men ute i skog og mark, står også  markjordbærene så fine og røde. Vi har slike små, røde flere steder i hagen. Noen steder går de (dessverre) i plenklipperen, men et par steder får de stå i fred...

Nå orka ikke jeg å ta den jobben med å træ dom på et strå i kveld, men jeg tok heller ei skål, knuste bærene med en gaffel, strødde på 1 ts sukker og vips: nyrørt markjordbærsyltetøy. 
Jeg kjenner ei som ofte har snakket så varmt om hjemmelagd, nystekt loff med markjordbærsyltetøy, og jeg har hatt lyst på det lenge. Men det rakk jeg ikke å bake loff i dag. I stedet ble det nystekte vafler som allergikeren ordna for oss - og det smakte deilig - ja, kanskje like godt :-)
Har du markjordbær i nærheten av der du er, så ta deg tid til å plukke noen - og lag deg deilig syltetøy med smak av sommer!

God tur ut i det fri!
1 kommentar:

  1. Camilla Skiaker Mælen29. juni 2012 kl. 08:43

    Hei på deg!

    For mange år sidan vart svigermora mi og eg, saman med nokre andre nabokoner, invitert til ei litt eldre dame på ein "jentekveld"! Dette var midt i jordbærsesongen, og det me ekk servert var loff med nylagd jordbærsyltety! Overraskande og VELDIG godt!!!

    SvarSlett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com