lørdag 12. mars 2016

Grovt potetflatbrød

UPS! UPS! UPS! 
Da jeg hadde publiserte innlegget, fant jeg ut at jeg la ut oppskrifta
før jul også. Har visst ikke helt oversikt. 
MEN: gjort er gjort. Nå er oppskrifta ute - igjen!

Jeg har bakt potetflatbrød to ganger, nemlig: i sommmer (oppskrift her) og før jul. Da jeg bakte før jul, tok jeg utgangspunkt i oppskifta jeg brukte i sommer, men jeg fikset litt på den. Når det gjelder mel, kan det helt sikkert byttes med noe annet, men jeg prøvde meg bare litt fram og endte opp med dette. Dette flatbrødet er litt grovere enn det jeg bakte i sommer. 
 Flatbrødet ble kjempegodt - og det smakte ikke typisk "glutenfritt" slik noe glutenfritt bakverk gjør. Vi har alle spist av det (hadde også bakt "vanlig") og vi har brukt det både til suppe og spekemat. Nå er det snart tomt, så jeg må kanskje bake en porsjon til påske hvis vi får besøk... 
GROVT POTETFLATBRØD
500 g potet
vann + salt
----
50 g havregryn, knust
1 ts sukker
1 kryddermål tragant
1 dl vann
50 g Toro fiberrikt brød
50 g Se,per landbrødmix
100-125 g Semper finmix

* Kok potetene møre i vcann med litt salt
* Mos dem (jeg brukte stavmikser)
* Ha i salt og knust havregryn (bruk f. eks. stavmikser/foodprosessor)
* Tilsett så vann 
* Bland tragant med noe av det grove melet og tilsett dette
* Til slutt tilsettes Semper fin mix til deigen kan knas
* Del deigen i passe emne (størrelse er ikke så nøye)
* Kjevle ut tynne leiver (jeg kjevler på ullpapp). Bruk gjerne rutet kjevle
* Størrelse og fasong er ikke så nøye...
* Steik på begge sider på varm takke og legg over på rist
* Flatbrødene blir sprøere når de tørker helt. Syns du de ikke er tørre nok, kan du sette rista oppå takka når den begynner å bli avkjølt

Da har du deilig flatbrød som kan brukes til lapskaus, supper, spekemat ol. 
Nam, nam!

God helg!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com