onsdag 15. februar 2012

"Hold maten ren 2"

Som nevnt flere ganger før her, er det viktig at allergimaten ikke blir "forurenset" av annen mat. Jeg har alltid egne grytelapper og bakekleder jeg bruker når jeg lager slik mat - og fleiper ofte med mine "glutenfrie grytelapper" :-) . Disse ligger alltid i "allergiskuffen" - og det er viktig å være forsiktig! Å bruke grytelapper som det kan være matrester i/på, og så la det smitte over på allergimaten, kan være alvorlig for dem som er veldig allergisk. Å dekke allergibaksten med et bakeklede som man tidligere har brukt over den "vanlige" gjærbaksten, kan få alvorlige følger. For noen går det bra med "litt", men for mange er "litt" for mye...

Tipset er derfor: ha alltid egne grytelapper og bakekleder når du lager allergimat. Vi har også egne bakerister, av den enkle grunn at jeg/vi ikke orker å stå og vaske de "vanlige" ristene hver gang vi skal bruke dem til allergibakst.

I dag har jeg investert i nye grytekluter/bakekleder - og i og med at Simon var i Brasil i høst - og forloveden hans fortsatt er der - syns jeg det passet godt med disse som det står  BRASIL på :-)


PS: Simon skulle egentlig være der i 3 mnd først, så være hjemme en måned, og så dra over igjen i desember og være der fram til våren, MEN pga. matallergien, måtte han avslutte oppholdet etter 6-7 uker :-(  Å være multiallergiker er ikke lett!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com