tirsdag 24. september 2013

Polentapudding x2 - god, gammeldags dessert

Med en stekeovn som ikke er helt på lag om dagen, så måtte jeg finne på noe annet å lage for å ha et innlegg på bloggen i dag. Jeg kan jo ikke bare ha tips...
Før i tiden, i "gamledager", var det ofte dessert til middagen (sitat yngstemann: "Pappa, levde du i gamledager, før det var mobiltelefon?"...). Mannen min er vokst opp med dessert omtrent hver dag. Mange dager var det bare puffet ris ol., andre ganger pudding. Selv husker jeg sjokoladepudding som noe av det beste når det gjaldt dessert. Jeg har også fått med sjoladepudding-skålene hjemmenfra, de vekker gode minner. 

Jeg har lenge tenkt på at jeg skulle lage polentapudding. Polenta er mais, så det er glutenfritt, og ved å bruke noe annet enn kumelk, kan du også lage den melkefri. Jeg brukte risdrikk (Naturli' risdrikk) i dag - og så måtte jeg også lage med vanlig melk - for å kjenne på forskjellen. Jeg tenkte egentlig at jeg også skulle prøve med kokosmelk, men det får ev. bli en annen gang. 

Jeg har aldri lagd polentapudding før, så jeg lette litt rundt på nettet etter oppskrifter, og da fant jeg ut at den vanligeste smakstilsetningen er mandeldråper. Nå er ikke jeg så veldig glad i mandeldråper, derfor brukte jeg vaniljesukker. Puddingen smakte imidlertid godt bare som den var, så en trenger egentlig ikke noe mer/ekstra smak. I mange av oppskriftene var det egg, men det ville ikke jeg har. Uten egg kan flere spise av desserten.

Istedenfor saus, tinte/varmet jeg frosne bringebær med litt sukker

Ingredienser til polentapudding med - og uten melk
Jeg kjøpte polentagryn på Asiamat-butikken: 35 kr for 1 kg. Jeg må nok finne noe mer å bruke den til, for 1 kg er jo ganske mye. 

Liten porsjon:
3 dl melk/risdrikk
1 ss sukker
litt (1/4 ts) salt 
1/2 dl polentagryn/mel
1/2 ts vaniljesukker

Kok opp melk og sukker. Tilsett salt og dryss i grynene mens du rører. La den koke i ca. 15 minutter. Smak til med vaniljesukker og avkjøl
Dobbelkoking av polentapudding: med - og uten melk
I og med at både mannen min og jeg er borte mye av morradagen, og i og med at jeg ville spise dessert i kveld, og klokka ble halv åtte på kvelden før jeg startet, så ble det hurtig-avkjøling i vasken. 

Og når man ikke har, eller orker å lage, rød saus, er det veldig kjekt å ha litt bær i fryseren. Tin/varm bærene og smak dem til med sukker. 
To små porsjoner med deilig polenatpudding, med- og uten melk, med lunken "bringebærsaus". 

Var det noen forskjell på den med- og uten melk? Det var i alle fall ikke mye. Begge smakte nemlig veldig godt. 

PS. Det gikk veldig greit å ha polentapudding i sjokoladepuddingskålene også...


Ha ei fortsatt god uke.  
Her er høsten definitivt kommet - og for første gang var det is på bilrutene 

7 kommentarer:

 1. Glad jeg slipper å lage dessert hver dag :)

  Har aldri smakt dette før :)

  SvarSlett
  Svar
  1. :-)

   Jeg er glad at det f. eks. finnes små-is, sjokolade, kjeks å få kjøpt....

   Slett
 2. Å, denne skal vi definitivt lage. Ser veldig godt ut.

  SvarSlett
 3. Dette er en helt nydelig dessert.

  SvarSlett
 4. Dette er en helt nydelig dessert.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er det. God, tradisjonsrik dessert. Lettvint å lage. Dumt at det er så lett å glemme det...

   Slett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com