tirsdag 24. november 2015

Karamellpinner

Jeg har visst starta på julebaksten...

I helga hadde vi besøk av sønnen vår og alle tre barnebarna våre. Jeg tenkte jeg skulle bake med barnebarna, men de var så opptatt med å leke, så det ble til at jeg bakte alene. Neste lørdag skal vi imidlertid ha bakedag (les: kaosdag) - og da kommer noen av barna/svigerbarna, barnebarn og ei mor med to gutter/ungdommer. Da blir det både pepperkaker, pynting av pepperkakehus + + + 
Oppskriften dere får i dag, fant jeg på dagbladet.no (http://www.dagbladet.no/2012/12/11/tema/klikk/mat/oppskrifter/julekaker/24785511/). Det er en oppskrift fra blogger Tove Halse Digernes som har bloggen "På kjøkkenbenken - God mat skal lagast med kjærleik og rause mål" (http://paakjokkenbenken.com). 

Jeg googlet og lette etter julebakst - og fant altså denne oppskriften. Jeg har gjort om den, slik at den er uten gluten, melk og mandler/nøtter. Baksten falt i god smak, og til slutt måtte jeg stoppe barnebarna da de ba om flere og flere. 


KARAMELLPINNER
150 g Soft Spesial
150 g sukker 
1 eggeplomme 
1 ss lys sirup 
1 ss mørk sirup 
¾ ts kanel 
1 ts vaniljesukker 
1 ts natron 
ca. 450 g Semper fin mix
-----
Til pensling og dryss: 
1 sammenpisket egg 
Perlesukker (ev. mandler)
* Rør smør og sukker hvitt.
* Tilsett resten av ingrediensene, og elt deigen godt.
* Del den i 6 emner, og trill dem til pølser. 
* Legg pølsene på stekeplata, og trykk dem flate.
* Pensle med egg, og dryss på perslesukker (og ev. mandler).
* Stekes midt i ovnen i 10-12 minutter.
* Skjær stengene på skrå mens de er varme (jeg brukte pizzahjul).
* Dra over på rist etter ei stund fo rå avkjøle dem.

PS: De flyter litt ut, så det kan være lurt å ha litt avstand mellem stengene...

Da kan jula bare komme - jeg er i alle fall i gang med julebaksten...

Ha ei god uke fortsatt!

PS! På søndag stekte jeg også noen flatkaker/krumkaker da vi var på besøk hos datteren vår og familien hennes. Nam, nam. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com