lørdag 2. november 2013

Sjokolademuffins med vaniljekrem og litt ekstra sjokolade

I går kveld fikk jeg så veldig lyst på sjokolademuffins. Dvs. Jeg hadde egentlig lyst på sjokoladefondant eller vaniljefondant (usikker på om sistnevnte finnes, men jeg begynte å drømme om det, så tror jeg må sjekke det ut...), men jeg endte altså opp med sjokolademuffins med vaniljekrem og ekstra sjokolade. 

Jeg visste at vi hadde en pose Toro sjokolademuffins i skuffen, og jeg trodde at vi også hadde ferdig vaniljekrem, men det hadde vi altså ikke :-( Jeg måtte derfor koke vaniljekrem, for å ikke ha det i, var ikke noe alternativ!

Muffinsene som jeg lagde, er uten gluten, men de kan lages melkefrie. 
1 pose Toro sjokolademuffins
1 dl olje
1,5 dl vann

1 pose Freia vaniljesaus
2 ss sukker
2 dl melk

Lys kokesjokolade

Muffinsformer

200 grader i ca. 12 minutter

For melkefri utgave: 
bytt ut melk med f. eks. Naturli' risdrikk og 
melkesjokolade med f. eks. COOPs kokesjokolade (inneholder bare spor av melk)

Kok vaniljekrem etter anvisning på pakken, men bruk ca. halvparten melk. Jeg brukte 2 dl i og med at jeg ikke hadde tid å avkjøle den (den tykner når den står/blir avkjølt)
Fyll gjerne vaniljekremen over i en sprøytepose, slik at du får kremen bedre inni muffinsene
Tips: 10 sprøyteposer med fire sprøytespisser (jeg klipte bare hull denne gangen), kjøpt på COOP  EKSTRA for ca. 35 kroner. Altså betraktelig billigere enn mange andre (spesial)butikker ...
Fyll muffinsformene litt over halvfylle. Sprøyt vaniljekrem nedi, mest mulig inni røra. Putt en sjokoladebit oppi hver form. Steik ved 200 grader i ca. 12 minutter... og: 
...det var slik at jeg egentlig skulle røre litt i sjokoalden etter noen minutt i steikeovnen, slik at den smeltet/fordelte seg godt, men det glemte jeg. Det kunne nok også vært gjort etter at den var tatt ut av ovnen, men det tenkte jeg ikke på. Jeg tror jeg bare hadde fokus på kaffe og muffins i går....
Deilig kaffekos på en fredagskveld, som... 

...også passer på en lørdag :-)

God helg!


4 kommentarer:

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com