lørdag 20. september 2014

Langpannekake "uten alt", også egg

Tidlig i vår fikk jeg ei oppskrift på ei langpannekake uten egg fra en kollega. Jeg skrev ned oppskrifta - og siden har jeg tenkt: "I dag skal jeg lage kaka...", men månedene har gått, og først nå er altså kaka bakt.

Jeg prøvde først å bare bytte ut surmelk med kokosmelk og hvetemel med glutenfritt mel, men resultat ble ikke så bra. Så prøvde jeg med eplejuice i stedenfor melk, men heller ikke da ble jeg fornøyd - og til slutt endte jeg opp med eplejuice og litt bringebæreddik - og også litt bakepulver i tillegg til natron. På siste forsøket brukte jeg også olje i stedet for smeltet smør.

I tillegg til at kaka er uten egg, gluten og melk, er den også uten nøtter og soya.
Langpannekake "uten alt", også egg
2 dl sukker
1,5 ss kakao
1/2 ss natron
1 ts (?) bakepulver *
75 g (raps)olje
3 dl eplejuice
1 ts (bringebær)eddik
5,5 dl glutenfritt mel/hvetemel
------
175 grader i ca. 25 minutter

* Jeg ble i desember 2015 gjort oppmerksom på at bakepulver manglet i oppskriften, så jeg har skrevet inn 1 ts - og håper det stemmer. 
* Bland sammen de tørre ingrediensene
* Ha i olje, juice og eddik
* Ha deigen i ei lita langpanne kledd med bakepapir
* Stek kaken ved 175 grader på nederste rille i ca. 25 minutter
* Avkjøl
Glasur
75 g smør
200 g melis
2 ts vaniljesukker
2-3 ss kaffe
1,5 ss kakao

* Rør smør og melis hvitt
* Bland det andre i
* Smør den utover kaka.  
Lørdags ettermiddag med nybakt sjokoladekake "uten alt" - også egg

Ha ei god helg fortsatt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com