torsdag 31. desember 2015

Kalkun i pita

Kjekt å kunne bruke opp kalkunrestene...

Vi hadde kalkun og ribbe til middagsmat på julaften. Restene av ribba spiste vi 2. juledag, og 4. juledag spiste vi kalkunrestene. Vi tok en ny vri i år og stekte kjøttet på panna, lagde salat og hadde det til pitabrød. 

Jeg beregnet ca. 150 g kjøtt pr. person og hadde i tillegg kjøpt 2-3 store champignon som ble stekt sammen med kjøttet på ganske sterk varme, slik at kjøtte ble litt sprøtt. Jeg brukte godt med olje, krydret med salt, pepper, kyllingkrydder og provence-krydder. 
I salaten hadde jeg isbergsalat, agurk, rødløk, ananas, mais og noen eplebiter. Tomaten lå nok igjen på butikken, så det ble lite rød "pynt" i blandingen....
Hatting pitabrød "med alt"...

...og Hatting pitabrød "uten alt"
Klart for mat!
"Allergikeren" (og de fleste andre) syns det best å pute fyllet oppi...
...mens jeg syns det var best å ha salat og kjøtt ved siden av brødet.
Fader Martin selskapsdressing er "uten alt", så den bruker vi mye 

Nå er det bare noen timer igjen av årets siste dag. Vi har spist deilig pinnekjøtt med mandelpotet og kålrotstappe, skal slappe av foran TV og kose oss. Til dessert blir det fruktsalat med vaniljesaus. Kjekt med en lett dessert etter en kraftig middag.

Jeg har bestemt meg for å ha bloggen åpen neste år også. Høsten har vært litt for travel med 75-80 % jobb og halvt studie. I og med at "allergikeren" ikke bor heime, er det ikke slik at jeg/vi lager allergimat daglig, så det er ikke alltid at inspirasjonen er der.

Tilbakemeldinger om at folk bruker oppskriftene og tipsene gjør at jeg fortsetter. Så får innleggene komme når de kommer, enten det blir ofte eller sjeldnere - og om maten/oppskriftene plutselig inneholder melk, gluten, soya eller noe annet....

Svigerdatteren vår, Monica, har sagt at jeg kan få bruke noen av hennes oppskrifter, og etter nyttår kommer det oppskrift på tilslørte bondepiker (jule/nyttårspiker?). I høst besøkte vi vår yngtse sønn og svigerdatter, og da tok jeg bilder da Johanne lagde deilig smoothie, så det vil det også komme et innlegg på. Johanne anbefalte også søtpotetsuppe da de var her i jula, så kanskje jeg må prøve det også... Og så hørte jeg rykter om rødbetesuppe fra stemamma'n hennes - og det frista også. Her om dagen var vi ute og prøvde bålpanna vi fikk i julegave av barn/svigerbarn og barnebarn. Vi fikk også stor kaffekjele og vaffeljern, så da lagde vi deilige vafler ute. Kanskje det kommer oppskrift på "bålvaflene" også - selv om oppskrifta stort sett er min vanlige... Den som lever, får se hva det blir ut av innleggene utover året. 

Jeg ønsker alle leserne et riktig godt nytt år. 1 kommentar:

  1. Lurt :) Vi hadde biffgryte i går så har ikke rester i dag

    SvarSlett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com