fredag 4. september 2015

Sjokoladekake med smak av kaffe

- også uten egg

I dag får du oppskrift på en sjokoladekake med smak av kaffe. Kaka er uten gluten, melk, soya og nøtter - og den er også uten egg, slik at den passer for mange. 

Jeg har også andre oppskrifter på sjokoladekake uten egg, bl.a. Crazy Cake, men her kommer det altså en til. 

Sjokoladekake med kaffesmak
350 g Semper finmix
250 g sukker
2 ss kakao
2 ts natron
2 ts vaniljesukker
1,5 dl nøytral olje
2 ts eddik
ca. 4-4,5 dl sterk kaffe (jeg brukte varm/nytraktet)
-----
175 grader i 25-30 minutter

* Bland alt det tørre 
* Ha i olje og eddik og kaffe og rør sammen til en glatt røre. Røra skal ikke være for tykk, så tilpass mengden kaffe slik at røra får omtrent samme konsistens som røre til andre sjokoladekaker (vanskelig å beskrive...)

* Kle en liten langpanne (ca. 25x35 cm) med bakepapir og ha i røra
* Steik kaka ved 175 grader i ca. 25-30 minutter
* Om du vil lage en liten kake, passer det med 1/2 porsjon i ei grillform som er ca. 22x17 cm

Sjokoladeglasur
75 g Soft Spesial
1/2 dl sterk kaffe
1,5 ts vaniljesukker
1,5 ss kakao
ca. 300 g melis
* Smelt smøret og ha i kaffe, kakao og vaniljesukker
* Tilsett melis til glasuren får passe konsistens
* Ha glasuren på kaka mens den ennå er litt varm (lunken)
* Pynt ev. med noe som tåles, f.eks. kokosmasse, strøssel, sjokolade... 
- eller la den være "bar"

Spis gjerne kaka sammen med gode venner :-) 

Ha ei god helg!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com