mandag 9. november 2015

tacokrydder - 2. utgave

(+ oppskrift på tacosuppe)

Jeg har tidligere lagt ut oppskrift på hjemmelagd tacokrydder, men de siste gangene har jeg gjort om litt på oppskrifta, så da fant jeg ut at jeg ville dele denne også med dere. 

Mye er likt med den andre oppskriften, men jeg har tilsatt koriander, basilikum og litt sukker i denne. Jeg syns alltid det er er greit å balansere smaken med litt sukker når jeg bruker salt, men sukkeret kan selvsagt has i tacoen/suppa utenom. Jeg tåler jo ikke hvitløk, så derfor er det ikke det i denne blandingen - og det er jo derfor jeg må lage krydderet selv fordi det er hvitløk i alle andre blandinger. 


I og med at jeg har lagd tacokrydder så mange ganger nå, slumper jeg gjerne bare sammen ei blanding, men det er likevel veldig greit å ha ei oppskrift å gå ut fra. 

Tacokrydder, 2. utgave
1 gl cumin/spisscumin
4 strøkne ts chili (fra Asiamat)
1 /2 gl paprikapulver
1,5 ts pepper
4 ts salt
1 ts sukker
3 ts koriander
3 ts basilikum
* Bland alle ingrediensen - og krydre i vei :-)

Til 3-400 g kjøttdeig bruker jeg ca. 3 ts krydder når jeg lager taco/tacosuppe
------

Jeg tar også med en oppskrift på tacosuppe. Du finner også en oppskrift her. Vi bruker denne suppa ofte - og syns den er bedre enn vanlig taco. Suppa tar også kort tid å lage, så den er super når man kommer seint fra jobb - eller har litt dårlig tid. Den er også veldig kjekk å lage til mange - og i helga lagde jeg denne til ca. 80 personer... Denne oppskrifta passer imidlertid til 3-4 personer. 

Tacosuppe (3-4 porsjoner)
2 pk hermetisk tomat
1 stor løk
1 bx hermetisk mais
1 pk salatbønner
ca. 4-5 dl vann (skyll tomatpakkene med litt av vannet)
400 g kjøttdeig
3-4 ts tacokrydder
-----
 * Steik kjøttdeigen
* Skjær løken i biter
* Skyll bønnene godt i kaldt vann
* Kok opp tomat og tilsett alle ingrediensene
* Smak til med krydder
* La suppa koke i 10-15 minutter eller lenger 
(blir bare bedre om den kokes lenge...)

PS. Suppa skal være ganske tykk/fyldig.

* Server med tortillachips og ev. revet ost og (seter)rømme - om det tåles . 

Ha en fin dag!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com