(+ oppskrift på tacosuppe)
Mye er likt med den andre oppskriften, men jeg har tilsatt koriander, basilikum og litt sukker i denne. Jeg syns alltid det er er greit å balansere smaken med litt sukker når jeg bruker salt, men sukkeret kan selvsagt has i tacoen/suppa utenom. Jeg tåler jo ikke hvitløk, så derfor er det ikke det i denne blandingen - og det er jo derfor jeg må lage krydderet selv fordi det er hvitløk i alle andre blandinger.
I og med at jeg har lagd tacokrydder så mange ganger nå, slumper jeg gjerne bare sammen ei blanding, men det er likevel veldig greit å ha ei oppskrift å gå ut fra.
Tacokrydder, 2. utgave
1 gl cumin/spisscumin
4 strøkne ts chili (fra Asiamat)
1 /2 gl paprikapulver
1,5 ts pepper
4 ts salt
1 ts sukker
3 ts koriander
3 ts basilikum
* Bland alle ingrediensen - og krydre i vei :-)
Til 3-400 g kjøttdeig bruker jeg ca. 3 ts krydder når jeg lager taco/tacosuppe
------
Jeg tar også med en oppskrift på tacosuppe. Du finner også en oppskrift her. Vi bruker denne suppa ofte - og syns den er bedre enn vanlig taco. Suppa tar også kort tid å lage, så den er super når man kommer seint fra jobb - eller har litt dårlig tid. Den er også veldig kjekk å lage til mange - og i helga lagde jeg denne til ca. 80 personer... Denne oppskrifta passer imidlertid til 3-4 personer.
Tacosuppe (3-4 porsjoner)
2 pk hermetisk tomat
1 stor løk
1 bx hermetisk mais
1 pk salatbønner
ca. 4-5 dl vann (skyll tomatpakkene med litt av vannet)
400 g kjøttdeig
3-4 ts tacokrydder
-----
* Steik kjøttdeigen
* Skjær løken i biter
* Skjær løken i biter
* Skyll bønnene godt i kaldt vann
* Kok opp tomat og tilsett alle ingrediensene
* Smak til med krydder
* La suppa koke i 10-15 minutter eller lenger
(blir bare bedre om den kokes lenge...)
PS. Suppa skal være ganske tykk/fyldig.
PS. Suppa skal være ganske tykk/fyldig.
* Server med tortillachips og ev. revet ost og (seter)rømme - om det tåles .
Ha en fin dag!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com