tirsdag 18. september 2012

RESTEMIDDAG I EN FEI...

Jeg tar som regel alltid vare på middagsrester, samme hvor lite det er - i tilfelle jeg kan få bruke det ved en anledning. Noen ganger blir restene brukt - andre ganger går de i søpla etter noen dager... (FY!). 

Jeg er påpasselig å avkjøle matrestene raskt og få dem i kjøleskap, slik at de ikke blir bedervet. Jeg er kanskje litt for hysterisk, men etter en matforgiftning for 10-12 år siden, er jeg nok litt ekstra forsiktig (...også derfor du ikke finner middagsretter med grillpølser her...)

Her om dagen var allergikeren og forloveden innom på middag, og da ønsket de seg spagetti og kjøttsaus. Toro kjøttedeigsaus er "uten alt", så vi brukte den til sausen og så kokte vi to sorter spagetti: en "vanlig" og en glutenfri. 

Det var litt kjøttsaus igjen etter middagen, og den tok jeg (selvfølgelig) vare på. I dag var jeg alene hjemme til middag - og da fant jeg ut at denne var ypperlig for meg. 
Jeg tåler vanlig brød, så jeg brukte det, men om du ikke kan ha det, tar du bare det brødet du tåler og liker. Ha det gjerne i brødristeren først, da blir det sprøtt og godt. 
Smør kjøttsausen på skivene, strø over krydder (f. eks. pizzakrydder og grillkrydder) og gjerne friske urter. Jeg brukte basilikum. Urtesaksa som jeg har skrevet om før, er kjekk å bruke her. 
Om du tåler ost, kan du ha det på, hvis ikke smaker det også veldig godt med knust potetgull på. Jeg tok en av hver: nam, nam. 
Stek (oste)smørbrødene ved ca 200 grader i ca. 10 minutter. 

Jeg syns at grønnsaker hører med til middagen, og i dag tok jeg det veldig enkelt: en tomat, et stykke agurk og et par skjeer mais. 

Rask middag som smaker godt - og som gir god samvittighet fordi restene er brukt opp :-)

God kveld!


(PS. Jeg hadde visst pizza på 1-2-3 for litt siden, så det blir mange slike "full-fart-retter", men det er vel litt meg: det skal helst være raskt og enkelt)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com