mandag 29. september 2014

Barnegrøt

 De siste dagene har jeg "forsket" på eplekake uten egg, og det har gått med en del epler, og flere kaker har funnet veien til søppelkassa... I går ble det likevel eplekake som var spisende, men det tar litt tid å sortere bilder og oppskrifter, så det innlegget må nok vente. Jeg har også et innlegg med Monicas fondant som jeg skal ordne, men ting tar litt tid :-( 

I og med at dagene har flydd litt vel fort avgårde denne uka, fant jeg ut at jeg rett og slett skulle lage et innlegg med barnegrøt på bloggen, i og  med at jeg har lagd det i går og i dag. I går kveld og i formiddag hadde vi nemlig besøk av vårt yngste barnebarn, Miriam Elise, sammen med mamma'n og pappa'n hennes. 

Når vi har besøk av de to andre barnebarna våre, Thea Emilie og Tobias, vil de som regel alltid ha "mormor-grøt" (dvs. havregrøt) til frokost og kvelds - og da tenkte jeg at jeg også måtte gi Miriam hjemmelagd grøt, men da måtte det selvsagt bli "farmor-grøt" :-)

Monica og Simon prøver å holde Miriam Elise unna melk, da de syns hun blir mer urolig av det (og de har jo noen utfordringer i matveien selv med allergier/intoleranser..), så da lagde jeg melkefrie grøter til henne. 

I og med at Miriam bare er 8 mnd, og ikke har fått noen tenner, brukte jeg havremel til havregrøten i går og til frokost i dag lagde jeg polentagrøt. Sistnevnte er glutenfri og om en knuser glutenfri havregryn til mel, vil også havregrøten bli glutenfri. 

Havregrøt
2 dl vann
4 ss havremel

* Bland vann og havremel
* Kok opp og la grøten småkoke i 3-5 minutter
* Grøten kan ev. smakes til med frukt og bær
(I og med at Miriam er bare 8 mnd, hadde jeg ikke salt i grøten...)
Havregrøt med smak av krekling(gele)...
_______________

Polentagrøt
3 dl vann
4 ss polentagryn
* Bland vann og havremel
* Kok opp og la grøten småkoke i ca. 5 minutter
* Grøten kan ev. smakes til med frukt og bær
(Jeg hadde ikke salt i denne grøten heller...)
Nykokt polentagrøt med litt jordbærsyltetøy 
Klar til frokost...
Og så måtte Miriam Elise dra hjem - og da fikk farmor et godt kyss på haka :-)

Ha ei god uke fortsatt!


...og her er "mormor-grøten": havregrøt med vann og melk og litt salt: med smørøye, sukker, kanel og rosiner!


2 kommentarer:

 1. Takk for gode tips- dette må jeg prøve! Fin blogg du har:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper det vil smake - for store og små. Polenta er god å lage dessert av: (http://www.utenalt.com/2013/09/polentapudding-x2-god-gammeldags-dessert.html) Ellers er jo havregrøt sunt for både store og små. Når jeg lager til de litt større barnebarna, bruker jeg oppskriften på havregrynspakken og blander vann og melk (i og med at de tåler det) :-)
   Lykke til!

   Slett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com