mandag 18. juli 2016

"Grill-cupcakes"

Det er sommer og grilltid. Da vår gamle grill ble ødelagt, lurte vi på om vi kanskje skulle vente til neste år med å kjøpe ny, men vi bestemte oss for å kjøpe i år - og den er allerede mye brukt. 


Grill er også tema for dagens bakst her på bloggen, nemlig cupcakes/muffins med grillpynt: oransje smørkrem for å etterligne flammer - og grillrist med grillspyd som pynt :-) 

Det er vår flotte og kreative svigerdatter, Monica, som står bak disse fantasifulle kreasjonene, og hun er gjesteblogger her i dag. Hun er kjempeflink til å prøve ut nye oppskrifter, nye varianter av tidligere oppskrifter - og ulike varianter av pynt. 

Det er selvsagt mulig å lage en enklereutgave av kakene om en vil det: bare pynte enkelt med smørkremen, med eller uten farge, eller bare ha på litt melis :-). 

Denne oppskriften hadde Monica som innlegg på sin egen blogg (Monicas liv) tidligere i sommer. Alle bildene er det hun som har tatt/satt sammen. 

Vær så god, Monica: 


Sommer og grilltid. Hva passer vel bedre til dessert enn barbecue-cupcakes? Disse både ser artige ut på bordet etter grilling, og ikke minst smaker de fantastisk!

Jeg finner stadig ny inspirasjon til dekorering av kaker og cupcakes, og nå har jeg dessuten testa en ny sjokolademuffins-oppskrift. Som vanlig er den "uten alt", altså glutenfri, melkefri, soyafri og nøttefri. Jeg har tatt utgangspunkt i en vanlig oppskrift, så du kan lage den med hvetemel og vanlig smør.

Dekoren bør lages noen timer/dagen før, slik at den får tørke. Det er derfor lurt å lese gjennom hele denne oppskrifta før du setter i gang.

Oppskriften gir 12 cupcakes:
75 g smør (f. eks. Soft Spesial)
75 g sukker
2 egg
110 g mel (f. eks. Semper finmix)
1 ss bakekakao
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
evt 50 g kokesjokolade
----------
Steikes på 175 grader i 15-16 minutter.

* Pisk smør og sukker hvitt og luftig
* Tilsett ett og ett egg og pisk mellom hvert av dem
* Ha i det tørre
* Dersom du ønsker sjokoladebiter i, hakkes denne og has i til slutt
Konsistensen på deigen skal være kremet. 

* Fordel deigen i 12 muffinsformer, gjerne i et muffinsbrett. Ca 2/3 fulle. 
* Steikes på 175*C i 15-16 minutter. 

----------

Frostingen lages mens muffinsene avkjøles.

Til frosting kan du bruke all type krem som kan farges. Det kan være ostekrem, fløtekrem, hvit sjokoladekrem eller smørkrem som jeg har brukt her.

Smørkrem til 12 cupcakes:
75 g smør (f. eks. Soft Spesial)
130 g melis
1 ts vaniljesukker
rød og gul matfarge

* Pisk smør, melis og vaniljesukker lenge, slik at du får en luftig smørkrem. 
Når du skal tilsette farge, skal du ha i ganske mye gult og bare en liten prikk med rødt. Fargen skal bli lys oransje 
(jeg laget kremen på kvelden, så blitzen på kameraet ødelegger den egentlige fargen på kremen...)
Når du har fått en jevn oransjefarge, skal du tilsette små prikker med rød matfarge med en tynn gjenstand. Du kan bruke skaftet på en skje eller en grillpinne for eksempel. Rør for hånd inn fargen, slik at den blir melert gul/oransje/rød. Målet er at den skal se ut som flammer. Bruk en rund tip og sprøyt smørkremen ut i sirkel slik som på bildet under.

----------
Grillristen lages i royal icing, og denne trenger noen timer på å tørke, så jeg anbefaler å lage denne minst 6 timer før, evt dagen før, slik at den blir helt hard. 

Royal ising:
ca 1/2 eggehvite
ca 5 ss melis
sort/grå matfarge
bakepapir

* Bland eggehvite, melis og matfarge sammen. 
* Royal icing (RI) skal være ganske tjukk i konsistensen, men ikke tørr. 

Tegn opp sirkler på bakepapir (eller på et vanlig ark og legg bakepapir over så du kan se igjennom). Jeg har brukt en tørkerullkjerne som mal og tegner rundt,og det passet perfekt i størrelse til muffinsen. Tegn rundt sirkelen med RI, og lag striper tvers over. Du bør lage ganske tjukke kanter, da er det lettere å løsne de seinere. IKKE bruk matpapir, da får du ikke løsna "grillristene" (bruk bakepapir).

Når grillristene har tørka, løsnes de forsiktig fra papiret. Som grillspyd har jeg brukt farga gelégodteri som jeg har delt i 3 og trædd på tannpirkere. Husk å bruke tannpirkere uten mintsmak! 


 Da er det bare å dandere pynten på grill-cupcakesene slik at det ligner ekte grillspyd.

                                                                                                                                       Monica

Ha ei god uke!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com