onsdag 22. oktober 2014

Tilslørte sommerpiker

Rips = sommer 

- og når eplemosen i tilslørte bondepiker byttes ut med ripssyltetøy, ja, så kan vel tilslørte sommerpiker være et passende navn på denne nye desserten hos familien Johansen :-)

Da jeg var på Færøyene i pinsa, kjøpte jeg eplekake/makronrasp etter anbefaling fra Berit - som arrangerte turen - og som også er derfra. Hun kjøper nemlig alltid dette - og bruker det bl.a. til tilslørte bondepiker, og nå har jeg i flere måndeder tenkt at jeg måtte lage dessert med dette. 
Som sagt, så ble det altså en ny utgave av desserten tilslørte bondepiker. Jeg blandet eplekake/makronrasp, som begge er med gluten, og brukte også "vanlig" kremfløte, men det er fullt mulig å lage denne desserten både gluten- og melkefri. Velg glutenfri brød som du tørker og rister i steikepanna med litt sukker, eller knus søt kjeks som du tåler. Kremfløten kan byttes ut med erlet, soyafløte, havrefløte, risfløte, laktosefri fløte - eller hva du tåler - og vips så har du gluten- og melkefri dessert. På bloggen har jeg også oppskrift på tilslørte bondepiker og likedan tilslørte bondegutter - som jeg kaller den)

Tilslørte sommerpiker
pisket fløte/fløteerstatning
rasp som tåles

Legg pisket fløte, ripssyltetøy og rasp lagvis i glass eller (glass)skål
En ny lettvint og deilig dessert har blitt til: 
 tilslørte sommerpiker, servert med nykokt kaffe 

Ha en god dag!


2 kommentarer:

  1. ÅÅÅÅhhh dæn mååå eg prøve Tove!!!! Mmmmm

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg skulle egentlig prøve med morellsyltetøy, men så sto ripsen lengst framme. Får bli morell neste gang, men tar jo litt tid å finne navn til den retten også :-)

      Slett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com