mandag 20. februar 2012

Jeg er den lykkelige eier....

...av Erlet. Endelig er den kommet i butikkene igjen, etter å ha vært borte omtrent siden jul!

Når en har få valgmuligheter som erstatning for melk/fløte, blir en ganske desperat. Å lage kaker, desserter, sauser og andre godsaker uten "fløte", er ikke lett. Når så den eneste fløteerstatningen en kan bruke heter Erlet - og den ikke finnes i butikkene - er det ikke mange alternativer igjen. Da er det bare risdrikk/rismelk - og det hender jo at en ønsker noe mer fyldig enn dette...

Men i helga så jeg at allergimat.no hadde fått den inn igjen, og da får de den nok inn her på Meny også i løpet av uka. Jeg trengte den imidlertid allerede i helga, så var bursdagsgjestene våre innom Ultra på Sandvika Storsenter og kjøpte til oss der.

SÅ: nå er jeg altså den lykkelig eier av dette produktet igjen. I helga ble det "solidaritetssaus" (saus som alle kan spise) og lasagne - og det som var igjen i pakken, er nå fylt i isterningsbeger og står i fryseren til senere bruk. Den kan ikke piskes når den har vært frossen, men er fin til sauser ol. Nå skal det bli litt mer oppskrifter på kaker etter hvert her på bloggen, blant annet fromasjkake/ostekake.

Du kan ellers lese mer om Erlet her (innlegget ble opprinnelig skrevet på bloggen til vår datter i oktober 2010, og er kopiert derfra).

2 kommentarer:

  1. Heizann. jeg har små barn med allergi mot melk og egg, så jeg ble veldig glad når jeg fant bloggen din:) Takk for mange fine oppskrifter:) Jeg lurer på en ting, de som har melke allergi kan de ha kokos melk?? Jeg har prøvd meg litt, den er veldig fin i kaker og sånn, men det er ikke så lett å finne ut om de små har vont i magen eller om det er noe annet de skriker for!

    SvarSlett
  2. Hm... Jeg tror kokosmelk skal være trygg, men jeg har selv lite erfaring med bruk av det. Vanskelig med små unger som ikke kan si fra :-( 

    Prøvde kokosmelk for noen år siden i sauser ol., men syns det smakte så spesielt, så derfor gav jeg opp. Prøvde igjen nå, men i kaker/bakst, og der var det veldig bra. Vi bruker Naturli' risdrikk og erlet som erstatning for melk. Sønnen vår kan jo ikke ha soyamelk/fløte - og de med havre, er heller ikke trygg. Vet det finnes ulike ulike typer melkeerstatning å få kjøpt på apoteket, men har ikke prøvd dem. Innbiller meg at de er mer for små barn (har mer næring), men kanskje jeg tar feil. Det er visst slik at unger under ti år kan få disse drikkene på resept, men det vet du kanskje?

    SvarSlett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com