lørdag 4. februar 2012

"Hold maten ren 1"

Når en har en allergiker i huset, er det viktig at maten er "ren". Det er fort gjort at brødsmuler o. l. kan komme oppi allergimaten og forurense den - noe som igjen kan føre til at den som har allergi, kan bli svært syk :-(


Tidligere hadde jeg åpne krukker for salt og sukker stående på benken, men det var ingen god løsning. Nå er sukkeret og saltet trygt forvart under lokk, slik at ikke brødsmuler og andre "ulumskheter" kommer nedi...

Disse hvite krukkene kjøpte jeg på Jernia i høst, og jeg mener de kostet rundt 30 kr pr. stk. Jeg angrer på at jeg ikke kjøpte flere, blant annet for å ha til syltetøy, for å skille allergikerens fra det som vi andre bruker. 

Tidligere har jeg prøvd å merke krukkene med tusj, men det har blitt borte etter kort tid. Nå har vi fått merkelapper med "salt" og "sukker" (fra vår datters nettbutikk: http://frumaela.veggfolie.no/kjokken-merkelapper.html), så nå vi får håpe at vi kan skille dem fra hverandre :-)


PS! Det er smart med merking, for hvis dere spør min mann, så er ikke frokostblanding med melk og salt så veldig godt....
2 kommentarer:

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com