tirsdag 20. oktober 2015

Blåbærpai med søt og god bunn


Jeg har tidligere lagt ut oppskrift på blåbærpai med en deig bestående av bare mel, smør og vann. Nå kommer det en ny utgave der deigen bl.a. inneholder sukker og egg. Denne deigen blir litt sprøere enn den andre, men om du f. eks. ikke tåler egg, er den andre blåbærpaien også veldig god.


Blåbærpai (form: 26-28 cm)
2,5 dl mel
1 dl havregryn
3/4 dl sukker
1 ts bakepulver
125 g margarin
1 lite egg
ev 1-2 ss vann
(ikke med på bildet, kommer an på størrelsen på egget om man trenger det)
----
Blåbærsyltetøy eller hele blåbær medlitt sukker og potetmel
----
200 grader i 15-20 minutter x2

* Bland det tørre
* Smuldre i smøret (bruk gjerne foodprosessor)
* Tilsett egget (og ha i vann om det trengs)

* Kna deigen/kjør den sammen
* Trykk den utover en rund form (26-28 cm). Ha gjerne bakepapir i bunnen. 
* Steik bunnen ved 200 grader i 15-20 minutter
* Ha på blåbærsyltetøy (ev bær/sukker/potetmel) 
* Steik videre i 15-20 minutter ved 200 grader
* Server paien varm med f. eks. vaniljeis :-) 
Her på bloggen er det flerer oppskrifter på is lagd av erlet. 
Det fins også ulike typer "allergi-is" å få kjøpt: ris-is, havre-is, soya-is...

 NYT!!!!!!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com