Blåbærpai (form: 26-28 cm)
2,5 dl mel
1 dl havregryn
3/4 dl sukker
1 ts bakepulver
125 g margarin
1 lite egg
ev 1-2 ss vann
(ikke med på bildet, kommer an på størrelsen på egget om man trenger det)
----
Blåbærsyltetøy eller hele blåbær medlitt sukker og potetmel
----
200 grader i 15-20 minutter x2
(ikke med på bildet, kommer an på størrelsen på egget om man trenger det)
----
Blåbærsyltetøy eller hele blåbær medlitt sukker og potetmel
----
200 grader i 15-20 minutter x2
* Smuldre i smøret (bruk gjerne foodprosessor)
* Tilsett egget (og ha i vann om det trengs)
* Kna deigen/kjør den sammen
* Trykk den utover en rund form (26-28 cm). Ha gjerne bakepapir i bunnen.
* Steik bunnen ved 200 grader i 15-20 minutter
* Ha på blåbærsyltetøy (ev bær/sukker/potetmel)
* Steik videre i 15-20 minutter ved 200 grader
* Server paien varm med f. eks. vaniljeis :-)
Her på bloggen er det flerer oppskrifter på is lagd av erlet.
Det fins også ulike typer "allergi-is" å få kjøpt: ris-is, havre-is, soya-is...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com