lørdag 26. mai 2012

PITABRØD

Når man jakter på mat for allergikere, søker en "over alt" der en kan finne informasjon, tips og oppskrifter. For litt siden fant jeg Monas blogg: http://monakristinbloggen.blogspot.com/ - og etter det har jeg vært innom stadig vekk. Kjekt med slike likesinnede....

På onsdag hadde hun oppskrift på pitabrød - som oppførte seg som pitabrød (ikke alle oppskrifter som gir slikt resultat) - og da måtte jo jeg prøve dem i går! Hun hadde hentet oppskrift på nettsiden til Finax, og derfor fant jeg denne og så litt der. OG det stemte som Mona sa: pitabrødene oppførte seg som pitabrød!

Jeg kjøpte Finax mjölmix, men vil prøve med semper finmix senere. Jeg syns de ble litt grå... Neste gang skal jeg også prøve å ha på varmluft med grill i håp om å få litt farge på dem. Jeg tror også at det kan være greit å bytte ut sukkeret med honning, men får se... (kommer tilbake med resultater senere)

Pitabrød (10 stk)
3,5 dl vann (jeg brukte ca. 4,5 dl, da deigen ble veldig fast)
25 g gjær
1 ss fiberhusk
2 ss olje
0,5 ts salt
1 ts sukker
0,5 dl pofiber
360 g (ca. 6 dl) Finax mjölmix
Løs opp gjæren i lunkent vann (37 garder v/fersk gjær) og tilsett fiberhusk. La svelle i 10 minutter. Tilsett de øvrige ingrediensene og bland alt til en deig, med kjøkkenmaskin: ca 5 minutter. 
La deigen heve 45 minutter. (Husk å sette på ovnen... Jeg glemte det, så den hevet ca. 1 time). Sett steikebrettet inn i ovnen, slik at det blir varmt. 
Del deigen i 10 og lag boller som klappes flate (ca 5 mm tykke). Bruk mel på hender og bakebord. Selv bruker jeg engangshansker. Kjekt å slippe alt klisset på hendene. 
Legg brødene rett på den varme steikeplaten (jeg brukte bakepapir). Steik i 8-10 minutter, midt i ovnen. Avkjøl på rist med klede over. 

Som tilbehør hadde vi burger og salat. Grilstad hamburger tåles av allergikeren, så det ble det. 
 Jeg blandet olivenolje og biffkrydder og penslet burgerne. 
 Deilig kveldsmiddag på en fredagskveld. Fordi jeg fikk dette innfallet med å skulle bake pitabrød, ble middagen litt forsinket, og vi spiste ikke før kl. 21:30. MEN det var en nydelig kveld i går, som i dag, med over 20 grader sent på kvelden. 

Som allerede nevnt skal jeg prøve med annet mel senere, men kommer da tilbake med resultatet. 

God pinsehelg til deg og dine!

3 kommentarer:

 1. Så koselig at du fant noe brukbart fra bloggen min. Greit å ha noen likesinnende som kanskje har prøvd ut andre oppskrifter med hell.
  Brukte du dl eller gram målene når du lagde de? De blåser seg opp enda mere hvis du legger de rett på stekebrettet uten bakepapir:) Og viktig at stekebrettet står i da ovnen settes på slikt at det får varmet seg opp sikkelig:)

  SvarSlett
 2. wendysinfamilie5. juni 2012 kl. 22:28

  Her kjøper vi pitabrød de siden det kun er melk og egg allergi hos oss, men disse så jo kjempe flotte ut.. Godt det er noen der ute som kan gi tips til alle som leter rundt etter allergivennlig  mat :) 

  SvarSlett
 3. Gleder meg til å prøve litt ut med annet mel, kanskje litt honning m.m. Har vært en travel periode nå, innspurt på skolen. I går var karakterene satt, i dag har jeg bakt. Masse! Banankake, gulrotkake og marmorkake, vel og merke med alt - OG Maryland Cookies "uten alt". Kommer oppskrift etter hvert :-)

  SvarSlett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com